Patat op het Purmerplein

Een van de weinig échte authentieke koersen die er nog zijn. De Ronde van het Purmerplein. Pierre Deen deed verslag.

Op donderdag 10 mei vond het enige echte Amsterdamse Stratencriterium voor de Sportklasse plaats. Op het Purmerplein in Noord. En de speaker maakte er een waar spektakel van, het leek alsof hij nog nooit in het echt  fietsers zo hard had zien rijden. Maar hij kende wel alle namen!

Voor de Amstel stonden Gerald van den Ham, Roel Gerritsen, Serge van der Putten  en Pierre Deen aan de start. Ook lid Ronald was er maar die reed in een ander pakje, dus dat telt niet. Hij reed wel sterk. Sympathieke gast trouwens.

Op het Purmerplein ligt een super snel parcours met een hele linke bocht voor start finish. Als je niet kan sturen wordt het een drama. En er stond een lekkere puist wind.

Al vroeg in de koers ging het peloton akelig op een lint. Pierre Deen besloot zijn kruit droog te houden tot na het 3 rondenklassement want dat was hem in Amstelveen lelijk opgebroken bij het vallen van de slag. Roel wist met veel pijn en moeite wel een punt te scoren maar geen enveloppe. En Gerald zat lekker in het laatste wiel en daar bleef hij tot het eind. Serge bleek nog niet in topvorm (verbouwing gedaan) en werd na drie ronden gedubbeld.

Halfweg koers ging Pierre voor het eerst op oorlogspad. Na vijf ronden, met de laatste halve ronde met BBB in zijn wiel, mocht hij een mooie premie opstrijken. Helaas miste Brian nog de vorm om door te trekken. Ze werden snel daarna ingelopen.

En toen gaf de Kanibaal van 2018 er een klap op. Andre van Reek. In zijn eentje reed hij de rest van de koers vooruit. Een aantal renners poogden het gat nog dicht te krijgen, onder andere met een ongelooflijke uithaal van Roel Gerritsen. Het gat was nog maar 11 seconden, maar het peloton lag ook op sterven. Dat was het moment dat Pierre de oversteek besloot te wagen. Hij kon André bijna aanraken maar eindigde in een zuivere chasse patat. André bleef weg, Pierre weer in het peloton.

Uiteindelijk wist Guido de Koning wel nog de oversteek te maken en hij werd dus wel tweede.

 

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑