Mooie dinsdagavonden volgen elkaar op

Ook deze dinsdagavond was er weer mooie koers op de Peter Postbaan. Joris van Maarleveld boekte een knappe zege.

De meivakantie is voorbij en het opnieuw prachtig weer. Dus een goed gevuld en zeer divers peloton van jong tot iets minder jong, wielrenners en roeiers en ook de vrouwen waren weliswaar nog sterk ondervertegenwoordigd maar drie is dan ik wel een record.
Tijdens het geneutraliseerde deel moest de jury af en toe renners even om laten kijken maar dat kwam allemaal weer snel goed. Nadat de koers was vrijgegeven werd het tempo langzaam opgevoerd. Weinig serieuze uitlooppogingen waren er omdat de niet-wielrenners gemakkelijk ieder gaatje dicht rijden maar misschien nog wat minder handig zijn in het organiseren van een goede vlucht. Daar komt vast nog wel een keer verandering in. Maar het tempo was toch wel regelmatig zo hoog dat tegen het einde van de wedstrijd (wat langer door het mooie weer) toch negen renners op een ronde reden. De finale begon en daarin stond er geen maat op Joris van Maarleveld. Na de eerste bocht pakte hij twintig meter hoog gras waardoor hij rond plek tien terecht kwam, in bocht drie ging hij ook nog even naast het asfalt om uiteindelijk toch nog twintig meter voor Camiel als eerste te finishen. Met wat extra bochtentechniek moet je dan ook in een echt peloton voorin kunnen eindigen. Joris 2 (van Nieuwkerk)  (en een derde Joris reed ook nog mee) pakte plek drie voor Ruud Verbeek met daarachter Robert Vicic en Tom Wolters. De uitslagen en standen:
Tot slot: over 2 weken (dus 29 mei) geen dinsdagavond omdat de avondvierdaagse het parcours gebruikt.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑