PP-VJC ’18 Finale: Masters doen vertrouwen op

Het was lekker fris en winderig donderdagavond op de Peter Postbaan en wellicht daarom vlogen de renners er nog eens lekker hard in in de Finalerit van de VJC 2018. Teun Mouris kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, maar de Masters gingen met de dikste enveloppen naar huis met als winnaar Caspar Hermans.Sowieso was het al een lekkere avond voor een aantal Amstelmasters. Het ging namelijk hard, en soms heel hard (over de hele koers 44,5 k/u gemiddeld) en bij het rondebord op 3 zat alles nog bijeen. Zelfs een kopgroep met Teun, KJK, Ruben van der Pijl, Friso van Diemen en Max van de Water bleek geen zegen te hebben van het peloton en werd ingerekend. Hoewel, ook het nogal zinloze sprinten voor het drierondenklassement leidde in de kop tot wat stilvallen, en zo kwam alles weer bijeen. Met name Pierre Deen liet zich daarvoor en daarna niet onbetuigd met enkele aanvallen en ook Serge van de Putten is zichtbaar weer bijna wedstrijdfit. Maar dat geldt vrijwel voor alle Masters die lekker meescheurden. De winnaar van de dinsdag, Joris Marleveld, moest overigens constateren dat het op de donderdag net even harder gaat en uiteindelijk toch even de rol lossen. Hoe dan ook: in de finale leek het een massasprint te worden, ware het niet dat Teun er na enkele pogingen toch vertrok en naar de zege soleerde. In het sprintgeweld daarachter was Max van de Water de snelste voor de sterk rijdende Jorne Videler. Die is weer een van de favoriete in Nes volgende week. Er waren overigens weinig Junioren, o.a. door examens en de aanstaande driedaagse van Axel. Misschien scheelde dat voor de oudjes. Maar de snelste rondeprijs ging gewoon naar een jonkie: Ruben van der Pijl in 1.13.
.
In het eindklassement is Caspar Hermans de onbedreigde eindwinnaar. Nog zo’n die-hard Jan Buisman werd tweede en Wessel Mouris profiteerde optimaal van de extra Nieuwelingen-punten in de Tijdrit en werd 3e, vóór Max van de Water en Michiel Winthagen.  VJC 2018 Eindklassement

Zo komt een mooie VJC weer aan het eind. 8 wedstrijden, ruim 60 deelnemers en ruim 25 per koers.  De perfecte opmaat voor de criteriums. De eerste wedstrijden waren op woensdag; er zal nog even geëvalueerd worden. Vaststaat wel dat er weer een Najaarscompetitie komt, met mogelijk weer een enkele alternatieve rit. Wordt vervolgd.

Verslag en klassement van de VJC voor de Jeugd volgt nog.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑