Winderige finale VJC-Jeugd

Alle VJC-wedstrijden van de Jeugd zijn droog en zonnig verreden en er was alleen in de rit van 3 april een valpartij te betreuren. In de finale hadden de deelnemers wel te kampen met een stevige wind. 

In groep A, de jongste renners, was er afgelopen donderdag maar 1 deelnemer. Keano Odenthal. En als je vaak komt ben je ook terecht de winnaar van deze VJC 2018.

In groep B was de opkomst elke week wisselend, maar gelukkig was in de finalerit het deelnemersveld compleet. Jammer voor iedereen was wel dat Ravi Heidstra eigenlijk al niet meer kon worden ingehaald. Ravi deed wat je van een klassementsleider mag verwachten, winnen. Samuel Enderink, Fabio Valerio en Djai Denneboom werden resp. 2, 3 en 4 in de eindstand.

In groep C, de oudere en snelle renners, was het elke donderdag spannend. Elke week volop strijd met meestal Mees van Duren of Jelle Boonstra de winnaar en altijd in een sprint.Bij de start van de finale stonden Mees en Jelle nog gelijk in punten. Tijdens de finale waren er hier en daar plaagstootjes van renners om de benen  van de concurrenten te testen of om weg te komen. Maar wegkomen lukte niemand,  dus de posities voor de laatste ronde werden ingenomen.

Wie zou het worden. Spannend. In een grote groep stormde de renners op de meet af. De jury, door het ontbreken van ons Mylaps-“mannetje” erg onthand, stond paraat met pen, opnamerecorder en fotograaf om de uitslag zo goed mogelijk op papier te krijgen. Toen de rook was opgetrokken was het duidelijk dat Jelle voor Mees de sprint had gewonnen en dus overall winnaar van de VJC 2018 was geworden.

Eindstand VJC-Jeugd 2018: klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑