Mooie Pinksterdag voor de Coureurs

Eerste Pinksterdag 2018 was een mooi dagje voor een uitstapje op de fiets. Voor een aantal Amstelrenners was het echter ook koers en dat deden ze hier en daar prima. Zo won Patrick Bos  voor de derde keer de Ronde van Lieshout en reed Caspar Hermans een sterke Ronde van Krommenie (tweede) en liet Victor Broex zich zien in de slotetappe van de Driedaagse van Axel (3e). Patrick Bos won vorige week al de Ronde van Rijsoord, en deed dat nu weer, in Lieshout. Volgens kenners al de derde keer dat Patrick Lieshout wint. Dat is toch straf.

In Krommenie viel de traditionele Pinksterdrie (iets met de Tachtigjarige Oorlog) deze keer op Eerste Pinksterdag en ook op een geslaagd nieuw parcours. Master Hermans had zoveel moraal van de winst ind e VJC dat hij er vanuit het vertrek op uit trok en alleen de Nederlands kampioen André van Reek kon mee. Samen reden ze een uur lang kop over kop totdat ze de staart van het peloton beet hadden. In de sprint kwam Caspar net was tekort, maar de eerste grote zege lijkt een kwestie van tijd. De andere Amstelmasters Deen, Witte, Gerritsen en Broex reden ook lekker mee en deden een bescheiden greep uit de premie- en prijzenpot. Bij de Elite reed Max van de Water naar de tiende plaats.

In en om het Zeeuwse Axel reden Owen Geleijn en Victor Broex met een gelegenheids WPGA-equipe (de examens eisen hun tol) in een zeer internationale UCI Juniorendriedaagse van Axel. De 3 daagse werd ook beheerst door de Fransen, Zwitsers, Belgen, Amerikanen en vooral Britten. Na twee hektische etappes en een tijdrit in Zeeland werd de koers beslist in de vierde etappe in de Vlaamse Ardennen. In de Koninginnerit trok Victor na ruim 30 km na de eerste passage van de Paddestraat ten aanval en kreeg hij het gezelschap van een sterke Deen. Een half uurtje later (na o.a. de Leberg, Valkenberg en Paddestraat) kregen ze gezelschap te krijgen van 6 man. Daarmee reden ze naar de streep met een minuut voorsprong op het uitgedunde peloton. In de sprint omhoog (na het afdraaien van de Paddestraat in Velzeke) kwam Victor net tekort, maar wel goed voor de derde plaats. In de laatste etappe en een 16e plaats in het eindklassement. Owen reed een stabiele driedaagse en werd na een mooie 15e plek in de slotetappe 33e.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑