Tweede Pinksterdag: altijd Districtskampioenschappendag

Op tweede Pinksterdag is het altijd mooi weer, en druk op de Meubelboulevard, en er wordt gekoerst om de Districtskampioenschappen. Voor het eerst alleen in de eigen Provincie/District. Voor enkele Amstelleden betekende dat koersen in een ander district dan gewend. Maar het mooiste parcours voor een Districtstitel, ligt in Noord Holland, in de Schermer. Teun Mouris haalde daar een Beloftentitel op.

In de Schermer waaide het lekker hard, en bij de Elite/Beloften was het meteen alle hens aan dek, want op de kant. Al snel reed een negental weg (met o.a. Teun), maar na een uur achtervolgen sloot toch nog een tweede grote groep aan. Dat was het moment dat een viertal meteen weer wegschoot: twee Elites, en twee Beloften. Die Beloften waren Friso van Diemen en weer Teun. Het kwartet reed uiteindelijk het versplinterende pelotonnetje op bijna drie minuten. Na ruim 110 km was Rick van Breda de kampioen van de Elite, maar Teun (eerste) en Friso (tweede) deden goede zaken bij de Beloften en pakten de nodige NK puntjes. Sterk van de mannen. Mick Kemper werd 10e.

Een snelle blik op andere uitslagen leert dat Owen Geleijn 4e werd bij de Junioren en dat de andere Junioren aan de staart van de overgebleven Junioren-groep eindigden: Niek Voogt, Ruben van der Pijl, Niall Tilli en Menno Broex vonden zich ergens tussen 10 en 14 terug in de uitslag. De benen waren niet helemaal goed genoeg (“examens” werd gezegd) om de mannen van Monkeytown (1, 2, en 3) te kloppen. Maud Rijnbeek werd 4e bij de Nieuwelinge-meisjes.
In Amsterdam op Sloten sprintten de Nieuwelingen voor hun DK Noord Holland. Tristan Geleijn werd 5e en Alexander Kok netjes 7e. Bij de Masters 50+ werd ook Caspar Hermans 5e en Willard Gerritsen 8e. Ook was er een “buiten mededinging kampioenschap”, voor Amateurs/Sportklasse. Onduidelijk waarom die koers er is, maar een koers is een koers en onze sprinter Yorick Bos was de winnaar en het sprinten nog niet verleerd. Enkele van onze leden wonen buiten de provincie en reden elders hun DK. Wellicht dat we daarvan nog eens een uitslag opvissen. Zo weten we wel dat Patrick Bos in Oost (hij woont tegenwoordig in Deventer) 6e werd.
Voor een aantal renners zijn er in elk geval broodnodige NK Puntjes gehaald.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑