Vrijdag 25 mei: 52e Van der Veldt Ronde van Nes aan de Amstel

Morgen, vrijdag 25 mei, staat Nes a/d Amstel weer in het teken van de wielersport: de 52e Van der Veldt Wielerronde van de Nes. Vorig jaar was het lekker koersweer; en in deze record-mei maand zal het vrijdag niet anders zijn. Info en vooruitblik.

Alle info staat onder het tabje boven in de balk. Lees deze goed; m.n. over parkeren etc.. Maar ook in de Amstelrondes_2018_digi.

Om 19.30 zal het startschot klinken van het door de Supportersvereniging in samenwerking met WTC de Amstel georganiseerde wielerfestijn. Geen rondje om de kerk maar een ‘Belgische’ wedstrijd op een loodzwaar parkoers van 12 kilometer lengte door de polders tussen Nes a/d Amstel en Amstelveen. De start langs de Amstel, dan bij Uithoorn rechtsaf over de nieuwe tunnel (smal stukje), de Hollandse dijk, rechtsaf onder de N201 door, naar het smalle fietspad richting Amstelveen en dan de meestal beslissende Nesserlaan  op tot aan de Amsteldijk en dan weer terug naar Nes.

Favorieten
Zowel in de Sportklasse/Masters- (4 ronden) als in de Amateurs/Junioren-wedstrijd (5 ronden) zit het “vol”.  De Amstel heeft haar renners verdeeld over beide klassen en ook de kansen dus. De tegenstand komt uit heel Nederland, en de druk voor de Amstelmannen is hoog. Vorig jaar kwamen ze niet eens in de buurt van het podium, dus dat moet beter deze keer.

Amateurs/Junioren: strijd om het Andantinoklassement

In de Amateurs/Junioren-klasse wordt gereden om het overkoepelende Andantino klassement. De uitslagen van Amstelveen is ook meteen de stand met winnaar Martin van Plateringen in de witte trui. De puntentelling voor de nummers 1 t/m 19 zal zijn: 25,1 – 23 – 21 – 19 – 17 – 15 – 14 t/m 2 voor nr. 19. Nummer 20 en alle gestarte deelnemers krijgen 1 punt. Voor het eindklassement geldt dat er twee van de drie wedstrijden (inclusief de finale in Ouderkerk op 17 juni) moeten worden gereden. De stand in het  Andantinoklassement 2018

Aanvang van de wedstrijden: 19.30 uur. Parcours dicht om 19.15 uur.

Permanence: Dorpshuis, Pastoor van Zantenlaan, Nes Aan de Amstel. Was- en kleedgelegenheid in de permanence. Klik voor kaart met parcours, permanence en start/finish.

Parkoers afgesloten voor verkeer
De Amsteldijk zuid tussen “langs de akker” en “de rode paal”, de Nesserlaan, het fietspad langs de Bovenkerkerweg, de oude Bovenkerkerweg en een deel van de Hollandsedijk zullen tussen 19.00 uur en ongeveer 21.00 uur voor al het doorgaande verkeer en bestemmingsverkeer worden afgesloten. Toeschouwers voor de wielerronde dienen dus uiterlijk om 19.00 uur in de dorpskern aanwezig te zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Urbanus kerk.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑