Weer een schitterende Ronde van Nes aan de Amstel

Vrijdagavond is onder wederom mooie weersomstandigheden de 52e editie van de Wielerronde van Nes aan de Amstel verreden. Mooi weer, mooie winnaars en genoeg deelnemers. De wind liet het een beetje afweten en daardoor veel compacte groepen en geen uiteengeslagen pelotons. Thuisrijder Bart van Duren kon zijn sprintbenen gebruiken en verrassend de ronde voor Amateurs/Junioren winnen.  

Het waren weer prachtige beelden van pelotons langs de Amstel. De enige Amstelzege kwam op naam van de Amateurs/Junioren: in een snelle en warme koers was het Nesser Bart die in de laatste meters vanaf de kerk perfect gelanceerd naar de zege sprintte door Jorne Videler en Ronald de Waal te kloppen. Bart die meer een schaatser is en dit jaar nog geen “platte prijs” reed, stond dan ook enigszins verbouwereerd op het podium. Jorne Videler pakte met zijn tweede plaats ruim de leiding in het Andantino klassement. (Meer daarover later).
Dat het een massasprint werd lag misschien aan het feit dat Enzo Leijnse zichzelf met wat ongelukkige stuurgedrag uitschakelde. Nadat hij de eerste ronde samen met Victor Broex het peloton op de pijnbank legde kwam hij later in de berm terecht en moest hij van de fiets. De groep was daarna weg en was hij op een zinloze achtervolging aangewezen. En passant haalde Enzo nog even het Sportklasse peloton in, dat dan wel. Ondertussen was er bij de Amateurs wel een mooie kopgroep van een man of zes met o.a. Niek Voogt. Door iets te hard sprinten voor de premies en onvoldoende samenwerking werden ze toch ingerekend en werd het dus de gememoreerde massasprint. De winnaar van Amstelveen, Van Plateringen, werd daarin 8e, Victor Broex 11e, Ruben van der Pijl 14e, en Roel Mouris 15e.

In de Nieuwelingen- en de Dames koersen werd het een massasprint. De sterke Thomas Mijnsbergen was daarin de snelste vóór Elian Lagendijk en Ivo Zwaans. De Amstelmannen stonden nét naast het podium: Wessle Mouris werd 4e en Tijmen van der Pijl 5e. Verdrop nog Alexander Kok (12e) , Tristan Geleijn (21e), Maurits Kool (24e) en Maarten Holsbrink (29e).
In de Dameskoers ook een massasprint en daarin deden de Swabo-Ladies het het beste: Amber van der Hulst was de winnares, voor Hanneke de Goeje en Juul Hubert. Van de Amsteldames deed Fabiënne Kool het het beste: 13e. Van der Hulst pakte daarmee ook de leiding in het overkoepelende klassement van Rechtstaete (daarover later meer).

In de Masters-koers waar ook wat jonge dwaalgasten (Sportklassers) aanwezig waren, was de enige ontsnapping die tot succes leidde. Marcel Witte behaalde daarin de derde plaats. De AmstelMasters hadden wat goed te maken en de opdracht en afspraak was dan ook dat er met elke ontsnapping een paar man mee zouden zitten. Dat lukte van begin tot eind, want er waren veel ontsnappingen. In het begin leken Roel Gerritsen, Caspar Hermans en Bas Koster al een keer mee te zitten, en later zaten ook o.a. Marcel, Auke Broex, Serge van der Putten en Romke van de Weerd mee. Na het afdraaien van de Amstel in de laatste ronde reed een drietal weg met daarbij Marcel. Zij pakten een seconde of 20 en dat was voldoende om te sprinten voor de zege. Marcel liet zich nog in de luren leggen, maar kon toch weer een mooie podiumplaats bijschrijven. Caspar sprintte achter o.a. John Oudshoorn en BBB nog naar een top-10 klassering. De gezichten stonden na afloop vrolijker dan vorig jaar.

Na afloop waren er weer veel tevreden deelnemers en een tevreden organisatie. Het blijft een mooi evenement.

Alle uitslagen staan op : de knwu site

.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑