NK Update: Titel voor Maud en Enzo weer op podium

Vandaag waren in Bergen op Zoom de tijdrittitels te vergeven. Maud Rijnbeek prolongeerde haar tijdrittitel bij de Nieuwelinge-meisjes en Enzo Leijnse reed naar een derde opeenvolgende podiumplaats. 

De dag begon vroeg met de Junioren Enzo, Victor Broex en Owen Geleijn. 26 km afzien. Victor en Owen zijn geen tijdrit specialisten en reden naar vermogen naar de 29e en 30e plaats. Enzo is dat uiteraard wel. Tot dusverre behaalde hij zijn NK truitjes op de baan en daar wilde hij graag een keer een wegtrui aan toevoegen. Dat lukte net niet. 8 tellen tikte de klok te lang. De derde podiumplaats is wel een mooi rijtje. Er gloort vast nog wel meer aan de horizon.
Na de Junioren reden de Beloften met Amstelrenners Sven Burger en Teun Mouris aan de start. Burger die voor een Oostenrijkse profploeg rijdt werd knap 6e, terwijl ook Teun een zeker niet onverdienstelijke 14e plaats binnensleepte.
Bij de Dames reed Riejanne Markus naar een mooie 10e plaats. Wetende dat de absolute wereldtop aan de start staat…. is het knap. Op de avond vooraf lag er nog een uitdaging voor Riejanne: Victors tijd kloppen. Dat lukte net niet; Victor was nog 15 seconden sneller. Er blijft wat te wensen over.

Na de profs mochten de Junior-Vrouwen, Nieuwelinge-meisjes en Nieuwelingen de baan op op een verkort parcours. Roos Markus reed naar een knappe 7e plaats. Roos laat zich steeds beter zien. Rosan Koper reed naar de 23e plaats.
Bij de Nieuwelingen jongens reed Wessel Mouris naar een knappe 27e plaats in het 50 man grote startveld. Wessel mag zeker tevreden zijn.
Tsja, en dan Maud: ze was vorig jaar met grote overmacht kampioene. Dat wil niet zeggen dat dat zo maar nog een keer lukt. Ander parcours, andere benen, andere tegenstanders. Halverwege lag ze nog tweede, maar op de streep was er een gaatje van 9 seconden. Dat klinkt als niet veel, maar het is natuurlijk wel meer dan 100 meter. Sterk!

Overigens was er bij het NK Masters op zondag ook bijna een podiumplaats. Clubkampioen Caspar Hermans rijdt het hele seizoen al sterk, dus ook op het NK 50+. Na een koers waarin ook clubgenoten Coen Emmer, Pierre Deen en Auke Broex geregeld van voren reden sprintte Caspar in het uitgedunde peloton naar plaats vier. Net als vorig jaar; straf! Auke werd 17e, Coen 19e en Pierre 25e. Jan Buisman werd in de 55+ ook 25e, maar wel op enige achterstand. Romke van de Weerdt werd dat ook, maar in de 40+. In het uitgedunde peloton hield hij knap stand. Iets wat Wouter de Jonge (benenpech) en Raul Woudstra (zadelpech) niet lukte. Sander Boerkamp reed in de 30+ naar een 16e plaats. Hij miste de morele steun van ploeggenoten, maar geen nood, hij is bijna 40.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑