Dinsdagavondcompetitie: chaotische finale

Rustig zomerweer zorgde voor een rustig avondje wielrennen. Na de neutralisatie ging Joris van Nieuwkerk er snel vandoor, pakte ongeveer een recht eind voorsprong, maar alleen hou je dat niet vol.

Ook Tom Wolters deed regelmatig een poging om weg te komen maar kreeg nooit genoeg renners mee om het een serieuze kans te geven. Dus leek het het weer uit te draaien op een sprint en die levert vaak een voorspelbaar resultaat.

Gelukkig wist de jury dit te voorkomen door het rondebord twee ronden op twee te houden met als gevolg dat Camiel Zwart de sprint won die helaas voor hem samenviel met het luiden van de bel. Het duurde iets te lang voordat hij in de gaten had dat er nog een extra ronde gereden mocht worden, waardoor hij kansloos was voor de overwinning. Die ging naar Joris Maarleveld vóór Jan Buisman. Camiel wist nog wel als derde te finishen voor Joris van Nieuwkerk, Ruud Verbeek en Robert Vicic.

De langste dag hebben we al weer achter de rug en dat betekent dat er vanavond ook een extra wedstrijd werd verreden. Het KONT kampioenschap is een prestigieuze titel die alleen kan worden gewonnen door KONT-leden. Daarvan reden er vanavond maar vijf rond en Ruud Verbeek was de terechte winnaar voor Cees de Wit en Ronald Boerrigter. Na afloop ontstond er nog wat verwarring over een wellicht onreglementaire bandenkeuze van Ruud, dus er zal wellicht nog een uitspraak van het CAS moeten volgen om te bepalen of hij zijn titel mag behouden, Wij houden de berichtgeving uit Lausanne voor jullie in de gaten, maar een eventuele uitspraak wordt pas begin 2019 verwacht.

De stand: klik.

Een gedachte over “Dinsdagavondcompetitie: chaotische finale

  1. K.O.N.T.
    Officiële uitspraak inzake uitslag MZKCK (midzomer kontclubkampioenschap)
    Na ampel beraad en raadpleging van regelementen en statuten is komen vast te staan dat banddiktes en wielmaten voor het echte KONTwielrennen niet relevant zijn. Of je nou 26 of 29 inch hebt of zwarte rooie of witte, dikke of dunne banden. We zijn allemaal gelijk. Daarmee is de definitieve uitslag vastgesteld.
    1. R. Verbeek
    2. C de Wit
    3. R. Boerrighter
    4. Van Duren
    5. Thewessem
    Feest op de kerkweg kan alsnog doorgang vinden.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑