Dinsdagavondcompetitie: wedstrijdrijders en recreanten

Het blijft altijd een lastige vraag: voor wie is de dinsdagavond bedoeld. Een belangrijke doelgroep zijn de renners die net beginnen met wielrennen, zij moeten op de dinsdagavond kennis kunnen maken met het rijden in een peloton en het goed nemen van een bocht. En dan heb je de renners die in de loop der jaren wat minder worden.

De tweede doelgroep zijn de renners die al jaren mee gaan maar niet langer de behoefte hebben om een wedstrijdlicentie te nemen (te weinig tijd om te trainen, je niet meer op je gemak voelen in het gedrang van het peloton)

De derde doelgroep zijn de masters 40+ die ook wel een wedstrijdje rijden, maar het ook wel gezellig vinden om mee te rijden in de wat relaxte -we- gaan- er- voor- maar- we- moeten- morgen- ook- weer- gewoon- aan- het- werk- sfeer van de dinsdagavond. Dat is het mooie.

Om die reden is ook de regel ingevoerd dat we het eerste deel bij elkaar en onder de 40 km/u blijven. Voor de eerste doelgroep een goede manier om het parkoers en het peloton te leren kennen, voor de tweede doelgroep een goede warming-up en voor de laatste doelgroep een goede gelegenheid om even bij te praten met de overige renners.

Een kritische noot van de organisatie: de laatste tijd is het aan aantal keren gebeurd dat het tempo onder de 40 houden al erg moeilijk bleek te zijn, maar ook dat het tempo daarna lange tijd veel hoger kwam te liggen waardoor de renners uit de eerste twee doelgroepen direct werden gelost en dat is toch niet de bedoeling.

We willen niemand wegsturen want rijden met een grotere groep is leuker dan met tien renners, maar respecteer dan wel de doelstelling van de dinsdagavond.

De kopgroep van zes die mocht sprinten voor de overwinning bestond uit Wouter de Jonge(6e), Joris van Nieuwkerk(5e), Jan Buisman(4e), Marcel Witte(3e), Edwin Commandeur(2e) en Camiel Zwart (1e). Allemaal sterke mannen.

De stand: klik.

2 gedachten over “Dinsdagavondcompetitie: wedstrijdrijders en recreanten

  1. De dinsdagavond is naar mijn mening alleen een trainingskoers. Maak het niet groter. De laatste maatregelen voor de dinsdagavond werken goed, meer opkomst en volgens mij kan toch iedereen lekker trainen op zijn manier. Het stukje hierboven is prima maar laat open waar deze trainingskoers nu voor dient; naar mijn mening is het perfect zo, soms gaat het hard, soms minder. Gister was overdreven inderdaad-moeten we niet meer zo doen. Voor de rest, en voor de organisatie: niks dan lof!

    Wouter de Jonge

  2. Ben het voor deze keer met WOuter eens
    Ondanks dat ik op een rondje zat toch lekker gereden.

    Rene Markus

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑