Daan Hoeks knap 3e in Menen-Kemmel-Menen

Drukke tijden voor de Junioren maken Daan Hoeks niet uit. In de UCI .1 koers Menen-Kemmel-Menen kwam Daan als derde over de streep na een slimme en bekeken race.

De gebieden rond de Kemmelberg zijn bekend om hun herinneringen aan zinloze veldslagen van 100 jaar geleden. Woensdag, op de Vlaamse nationale feestdag, was er ook zo’n veldslag. Een veldslag waaruit twee renners (Menno (derailleur van de fiets gereden) en Joppe (achter valpartij, ketting vast en nog fout gereden ook) niet helemaal ongeschonden kwamen. Zelfs een verzorger van het team lag aan het eind van de dag in het ziekenhuis (hechtingen en beurse schouder na struikelpartij). Menno en Joppe trokken na fietswissel overigens er wel nog op uit voor een doorgedreven training door het Westvlaamse Heuvelland.
Wie wel overeind bleven waren ploegleider Martin (altijd de rust zelve) en de als mekanieker debuterende Romke, en de renners Victor, Bart en Daan. Voor Bart was het na de tweede passage van de toch wel heel steile Kemmel een beetje op, en met een groep reed hij op ruime achterstand naar de finish (89e).
Victor liet zich op beide passages van de Kemmel aan het front zien, maar een echte schifting kwam er niet.  Een groep van een man of 60 denderde weer richting Menen voor de plaatselijke omlopen. Lang reed een tiental op kop, maar ze bleven in zicht. In de finale reed Victor er met vijf man nog naar toe, maar de samenwerking was niet optimaal. Toch kwam alles in de laatste kilometers weer samen en liet Victor het verder lopen. Het was Daan die heel slim op 3 km van de streep wegsprong met vier anderen en uiteindelijk naar plek 3 sprintte. Daarna werd Daan te pakken genomen door een chaperon die hem niet meer los liet; dat hoort er ook bij op dit niveau.

Mooie uitslag dus weer.
Goed geteld is dit al de 7e Amstel Junior die dit jaar op het podium stond van een echte koers. Sterk in de breedte dus.

Beelden hier: https://www.focus-wtv.be/sport/rick-pluimers-wint-menen-kemmel-menen

Niet alleen werd er door de WPGA-Junioren gekoerst in België. Vandaag starten Ruben van der Pijl, Niall Tilli en Owen geleijn in de extreem zware Junioren vierdaagse in de Ain, met meerdere eerste categorie cols op het menu.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑