Meer nieuws van de koers

Het is in de zomer niet alleen de Tour de France wat de klok slaat, er is onderaan de pyramide van het wielrennen namelijk veel meer te koersen. In binnen- en buitenland. Een heel kleine update van afgelopen weekend.

Van “boven naar beneden” een greep uit de uitslagen.
Dylan Groenewegen won twee etappes en hopelijk volgt er nog meer. Dat is niet normaal.

Riejanne Markus reed in een dienende rol de Giro Rosa en deed dat prima: zij had een mooi aandeel in o.a. de etappezege van Marianne Vos. Uitrijden van zo’n wereldkoers met alle cols is sowieso een prestatie.

Belofte Teun Mouris reed een sterke driedaagse in de Tour des Deux Sèvres (midden Frankrijk). Via o.a. een zeer sterke tijdrit eindigde Teun op een mooie zesde plaats in het eindklassement. Mogelijk is dit de opstap naar meer mooie uitslagen.

De Junioren zagen af in de Tour de Valromey. In de eerste etappe werd Owen Geleijn nog top-10, maar in het echte hooggebergte waren de lichte Fransen en Spanjaarden te snel. Met etappes over o.a. de Grand Colombier was het ook niet niks. Ruben van der Pijl was uiteindelijk de hoogste geklasseerde. Niall Tilli had op de laatste dag (van 4) een DNF. Hopelijk volgen nog details.

In de Nederlandse koersen is het rustig, hoewel Patrick Bos in de altijd hooggewaardeerde Lus van Roden naar weer een knappe podiumplaats sprintte: hij werd daar tweede. Tyler Eyk behaalde wel nog een zege, maar de Jeugd was vooral druk met een mooi initiatief: de “Triple”met op vrijdag een Puntenkoers in Beverwijk, zaterdag een Tijdrit bij de Kampioen, en zondag “gewone” koers bij Olympia. Een driedaagse dus. Precieze details ontbreken, maar naar verluidt was het erg leuk, goed georganiseerd en gezellig. En mooi weer, maar dat is niet bijzonder meer.
Volgende week gaat een grote groep van start in de Tour de Junior in Achterveld. De redactie hoopt op een dagelijkse update.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑