Dinsdagavondcompetitie: geen zomerreces

De dinsdagavondcompetitie is in de zomer altijd een mooi alternatief voor in je eentje een rondje fietsen, want aan zomerreces wordt door ons niet gedaan. Dus zien we opeens Amstelrenners op de deelnemerslijst die we de rest van het jaar niet zien. En aangezien we een wedstrijdrenners vereniging zijn komt dat de kwaliteit van het startende peloton alleen maar ten goede.

Na de neutralisatie was de ene demarrage nog niet geneutraliseerd of de volgende was er al weer. Vaak werd de eerste demarrage als springplank gebruikt voor de tweede. Het elastiek werd af en toe flink uitgerekt maar uiteindelijk eiste dat slechts een paar slachtoffers aan de achterkant van het peloton en bleef de rest met de nodige moeite toch als één peloton bij elkaar.

Een tijdje kwam het peloton tot rust maar met de finale in zicht waren er toch weer renners die hun kansen in de sprint liever verruilden voor een waarschijnlijk even kleine kans in een demarrage. Rene Markus probeerde het één keer solo en één keer met Theo van Duren maar met nog twee ronden te gaan gaf Joris Maarleveld even flink gas en ging een min of meer gesloten peloton de laatste ronde in. Joris had zijn kruit verschoten met het dichtrijden van het gat en liet het verder lopen. Raul Woudstra en Camiel Zwart maakten er een mooie sprint van die nipt werd gewonnen door Camiel. Daarachter finishten Marcel Witte en Ruud Verbeek.
Komende twee weken is jullie vaste verslaggever op hoogtestage in de Dolomieten, dus als iemand zich geroepen voelt om een verslagje te schrijven is hij/zij van harte welkom.

De stand: klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑