Vakantietijd voorbij: er wordt weer gekoerst!

Het is langzamerhand eind augustus en na de verschillende vakanties is het tijd voor nog een intensief koersmaandje. Daarnaast staat de NJC en de AAW voor de deur. Geen rust: Patrick Bos liet met twee tweede plaatsen zien dat hij geen rust nodig heeft.

Patrick was afgelopen week in het altijd drukke Nunspeet én afgelopen zondag in het al even drukke Heerhugowaard goed voor de tweede plaats. Beide keren was hij present in de kopgroep, maar moest hij één renner voor zich uit zien soleren. Toch sterk.
In Heerhugowaard was ook voorzitter Marcel Witte present in de kopgroep, maar dan wel een paar uur eerder bij de Sportklasse. Marcel – die een toertocht voor het goede doel verkiest boven de AAW….of wellicht de wat al te fanatieke concurrentie mijdt …- reed naar een mooie 6e plaats. Hij is in elk geval in vorm. De wél ind e AAW-acterende Caspar Hermans werd 16e.

In Berg en Terblijt was naast de Juniorenkoers ook het bekende Bergcriterium. Maud Rijnbeek greep daar net naast de overwinning door tweede bij de Nieuwelinge-meisjes te worden. Zonder meer het zwaarste rondje van Nederland voor de meiden.

Eerder in de week werd er gereden in o.a. De Lier. In het Westland toonde Koos Jeroen Kers zich weer met een vijfde plaats bij de Elite en zat Menno Broex mee in de kopgroep waarin hij 6e werd. Nils Wolffenbuttel reed in de eerste etappe van de Ronde van Oost Vlaanderen naar een mooie vierde plaats.

Vanaf komende donderdag geen rust meer: de 1e rit van de NJC, en dan in het weekend weer verschillende koersen voor alle categorieën en klassiekers en dat gaat zo door tot eind september! De wegtrainingen beginnen volgende weke dinsdag ook weer.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑