AAW 2018: dramatiek in de Koninginnerit

De Koninginnerit van de AAW 2018 was er een om in te lijsten. Met vroege (geslaagde) aanvallen, wisseling van truien en veel gespreksstof na de aankomst op La Maronne. Marc Altyzer won de rit met de sterke Devi Brands en Roel Gerritsen op het podium.

Tevoren was het AAW – peloton nog lang in het ongewisse gelaten vanwege het weer. Zou het noodscenario moeten worden toegepast? Of zou men gewoon de geplande rit rijden over de Morte, Ornon en finale op de voet van de Alpe en dan de klim naar het nietige Maronne?
Al snel in de rit begon het te spetteren en de Morte en Ornon lagen er hier en daar nat bij, maar de temperatuur was goed en de instructie (hou de boel heel!) ook. De geplande 109 kilometers werden uiteindelijk gewoon gereden.

Op de eerste col, de Morte, begonnen Marc, Devi en Roel aan hun raid: ze reden van groep naar groep. Op de Ornon capituleerde Roel en konden Devi en Marc het uitvechten op de laatste steile 9 kilometers. Marc was daarin de sterkste met Devi op een half minuutje. Roel kwam op …over de streep, maar nam wel de witte Masterstrui weer over van Pierre Deen.
De strijd om de gele trui is overigens ook nog niet beslist. Sander staat nog steeds op vier minuten van Teun, maar rekende vakkundig af met de gebroeders Broex. Menno loste te snel en verloor vele minuten, terwijl Victor in de laatste drie kilometer een onvervalste hongerklop kreeg en liefst vier minuten aan de broek kreeg. Ook in de Mediofondo een truiwissel: de sterke Kathleen reed Johan uit de trui.

Morgen een etappe voor de sprinters: een korte rit met een aankomst op een klein heuveltje. Voor de punchers…maar die moeten dan wel eerst Deux Alpes overleven.
De klassementen: AK AAW na dag 4

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑