AAW etappe 5: kort en explosief

Het peloton in de AAW 2018 stond na een bewogen avondbespreking  ’s morgens met veel zin aan de start van etappe 5: de korte bergrit over 57 kilometer met 1300 hoogte meters. Het werd een snel ritje met veel ontwikkelingen. Victor Broex won de etappe, Teun Mouris verstevigde het geel.

Vandaag een droge maar iets koelere dag in de Alpen. Lekker koersweer. Na de vlakke aanloop werd het eerste klimmetje naar Les Ougiers in vliegende vaart genomen, waarna na het keerpunt de klim naar Deux Alpes (1600 meter hoog)  begon via het steile weggetje langs Bons. In de groep gele trui was er de coup van Teun en Victor. Na het keerpunt sprongen ze weg en alleen Sander Boerkamp kon even mee, maar had de benen niet om te volgen. Ook Devi Brands blies zich op en de Masters Altyzer, Deen en Gerritsen lieten het ook maar even begaan.

Victor en Teun raapten alle eerder gestarte groepen op om uiteindelijk de laatste 15 vlakke kilometers te rijden met Roel Mouris, Max van de Water, Tony Stoffels, Menno Broex en de sterke Hamish Morrin. Sander kon het gat met Pierre en Roel niet kleiner meer maken en zag dat de kop gevlogen was. De gele hoop van Sander is nu wel erg klein.
Op de laatste 2 klimmende kilometers was Victor de sterkste voor Teun en Hamish. Sander kwam op ruim vier minuten binnen, terwijl het “grote peloton” op ruim 5 binnenkwam. Hamish nam daarmee wel weer de leiding bij de oude mannen over van Roel, die nu op 9 seconden staat. Spannend!
Na afloop was er taart en koffie bij het fietsershotel van Les Ougiers en werd er teruggeblikt op een lekker korte en explosieve etappe. Dat wordt morgen wel anders: 79 kilometer en 3000 hoogtemeters. Brrrr!

De standen: AAW AK na dag 5

 

Een gedachte over “AAW etappe 5: kort en explosief

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑