Succesvol koersweekend met twee maal winst

Afgelopen weekend was vooral voor de Junioren weer succesvol. Enzo Leijnse won de Zwitserse etappekoers GP Ruebliland en kan zijn koffers gaan pakken voor het WK in Innsbruck. Maar er was meer.

Enzo reed in Zwitserland eindelijk weer een koers, en het peloton weet wat dat betekent: een gretige Leijnse! In de eerste etappe ging Enzo dan ook al in de aanval (pakte de bergtrui) en in de tijdrit wist hij de gele trui te pakken met enkele seconden voorsprong op een van de “overwinnaars” van Remco E. ( u weet wel, die ene Eritreeër in Aubel). In de slotrit werd het tempo mede hoog gehouden door Ruben van der Pijl en Niall Tilli zodat geen gevaarlijke concurrenten weg konden rijden. zodat Enzo ook deze grote UCI koers aan zijn zegekar kon binden. De selectie voor het WK is inmiddels ook bekend en Enzo staat erbij!

Een ander deel van de Junioren trok eerst naar het hoge noorden (Jip de Moor en Joppe van de Weerdt reden de altijd pittige Omloop van de Veenkoloniën uit) en daarna naar de Ardennen, rond Aywaille.
Daar werd de GP Philippe Gilbert Juniors gereden, met ook winst, maar dan voor de ploeg. De “Gilbert” is een bijzonder fraaie Ardennenkoers met als scherprechters (o.a.) de Cote de Vecquée en twee maal de Redoute, waar althans de tweede keer de finish lag. Ploegleider Joost Mouris was net terug uit de Alpen, maar laadde de ploegauto al weer vol met materiaal voor renners Niek Voogt, Owen Geleijn, Daan Hoeks en – ook net uit de AAW – Victor Broex. De lottrekking met wagen 25 was niet gunstig voor Joost en mekanieker Joram, maar in de koers reden de WPGA Junioren voorin!
Daan trok meteen mee met een groep die in verschillende schuiven tot meer dan 22 uitgroeide. Daarachter waren Victor en Owen attent toen op de Vecquee na 100 km (bijna 7 km lang) de strijd ontbrandde en het eerste deel van het peloton naar de kop reed. Daar ging het voor Niek net te hard. Toch ver gekomen.
Na de hergroepering ging Daan zelfs nog even solo aan de haal, maar voor de Redoute werd hij weer ingerekend. In de laatste 6 km met twee maal de Redoute was het sleuren en trekken en alle Amstelmannen bleven overeind: Victor haalde nog een 8e plaats uit zijn verzuurde benen, met de winnaar van de Klimclassic (Owen) op 10 en de strijdbare Daan nog als 17e. Sterk collectief en goed voor de euro’s van de ploegenprijs. Het zijn kleppers, dat is duidelijk.

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑