Improvisatietalent in de tijdrit (update)

Langs het Kanaal wordt de laatste hand gelegd aan een – vrij belachelijke – spaghettibrug en de laatste bouwwerkzaamheden dreigden even roet in het eten te gooien van de Tijdrit over 10 km. Maar dat was buiten het improvisatietalent van de Amstel gerekend: er werd gewoon gestart bij km 14,4 en gedraaid bij 19,4. Dan heb je ook 10 kilometer! En Enzo Leijnse reed die het snelste.

Als je een tijdrit in een UCI koers wint moet dat toch ook kunnen langs het kanaal? En ook als het parcours verandert. Het was zelfs 100 meter langer dan de reguliere tijdrit. Er stond ook een windje dat op de terugweg gevoeld werd.
Enzo liet het zien met een snelle tijd van 12.41. Hij was daarmee 36 seconden sneller dan Friso van Diemen (13.17) die een secondje voor Daan Hoeks eindigde. Menno Broex werd vierde in 14.06 vlak voor een heel rijtje anderen die elkaar nauw in de gaten hielden. Wessel Mouris was op zijn gewone fiets overigens ook erg snel. Snelste dame was Roos Markus in 14.53, vlak voor Rosan Koper  (15.03) en Lieske Coumans (15.06) en de snelste Jeugdrenner was Mees van Duren die het in 15.18 deed.
Het was even improviseren, maar de 35 deelnemers hebben zich even helemaal in het zuur kunnen rijden. Zoek je zelf in de uitslag. Ondanks dat deze iets langer is dan de eeuwige ranglijst zal dit uiteraard wel verwerkt worden. De 12.41 van Enzo is meteen een record!
Komende donderdag de laatste rit in de wel heel korte Najaarscompetitie dit jaar.

Tijdrit NJC 2018 

En de stand, waarin door de beperkte bezetting de Jorissen goede zaken doen: NJC 2018 . Morgen de laatste rit.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑