Weekendweerbericht: hier en daar een succesje

Hoewel de AAW-deelnemers nog een beetje aan het uitrusten waren van hun weekje afzien werd er door veel andere Amstelleden gewoon gekoerst. Hier en daar werd ook een mooi succesje geboekt.

Aan de bovenkant van het wielerspectrum reed Riejanne Markus weer een sterke etappekoers. In de Lotto Belgium Tour deed Riejanne lang mee om de eindzege (o.a. na een tweede plaats in de Proloog). Uiteindelijk moest ze het doen met een fraaie 7e plaats na vijf dagen harde koers. Riejanne is “klaar” voor het NCK zullen we maar zeggen.

De Elites van WPGA waren actief op meerdere fronten. Zo reden Koos Jeroen Kers, Friso van Diemen en Nils Wolffenbuttel mee in de zeer sterk bezette Giro del Regione Friuli. Koos en Nils hielden het in de laatste etappe noodgedwongen voor gezien, maar Friso finishte toch maar mooi en zag zichzelf terug in het eindklassement. Nog niet voorin, maar een fraaie ervaring rijker.
Een ander deel reed de ploegentijdrit in de Clubcompetitie en met AAW-winnaar Teun Mouris in de gelederen was WPGA goed voor de 3e plaats op slechts 11 seconden van nummer 1. Sterk.
En ook Patrick Bos gaat door met tweede plaatsen verzamelen: nu deed hij dat ind e Ronde van Hank.

Geen tweede plaatsen, maar winst, was er voor Tyler Eyk (2x, in Rolde en Tilburg), en in het kader van kansen spreiden trok Michiel Mouris naar Honselersdijk om ook daar te winnen.

Voor de Nieuwelingen stond er nog een klassieker op het programma: in en om Sittard, met veel klimwerk. Tijmen van der Pijl werd 20e en Wessel Mouris 35e.

En dan werd er ook al weer gecrosst. Op de Kleeberg bij Mechelen en daar zagen we Judith van Maanen 5e worden en onze Masters hun eerste ketting problemen hebben. Het wordt nog een lange winter!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑