Laatste 2 Kilometer testtijdrit 2018 Jeugd

Veel wind uit een ongunstige hoek dinsdagavond; de snelle renners waren teleurgesteld. Bij de jongere beginnende renners veel pr’s !!

Maar eerst wat anders, deze avond kwam een ouder met de terechte vraag. Waarom 2 kilometer?

Op de eerste plaats is dit exact de afstand van 2 rondjes Amstelparkoers en houdt het ongeveer het midden tussen de inspanningstijd die een groot beroep doet op het duurvermogen (> 4 minuten) en de kortere afstanden die het meeste vragen van het sprint vermogen (< 1 minuut). Daarnaast moet de renner ook 4 maal door een haakse bocht. Het geeft uiteindelijk een mooi totaalbeeld van fysieke en wielrentechnische vaardigheden.

De tijdrit wordt zo’n 4 maal per jaar gepland en hierdoor laat het een curve zien in de ontwikkeling van de renner. De vooruitgang heeft zeker te maken met de natuurlijke groei maar komt ook zeker door de trainingsinspanningen.

De trainersgroep gebruikt de uitslagen als een indicatie in welke groep de renner het best op zijn plaats is. Voor de uiteindelijke indeling in de groepen wordt er ook nog gekeken naar andere, bv. sociale, vaardigheden.

Alle jeugdrenners van de afgelopen acht jaar zijn op deze manier gevolgd. Op de jeugdpagina zijn al onze talenten terug te vinden, wil je weten hoe de toppers van nu begonnen zijn neem daar dan eens een kijkje.

Voor de resultaten klik.

Een gedachte over “Laatste 2 Kilometer testtijdrit 2018 Jeugd

  1. Deze argumenten snijden hout.
    Wellicht test over sprintsnelheid apart.
    Snelheidsontwikkeling kan nooit vroeg genoeg beginnen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑