Team Amstel A wint Jeugdploegentijdrit Spaarnwoude

De jeugd ploegentijdrit Spaarnwoude stond ook dit jaar op het programma ter voorbereiding op het NCK in Dronten. En die voorbereiding verliep prima.

Na een strakke training afgelopen woensdag was de boodschap van coach Hans duidelijk, ‘samen rijden als een geoliede machine’.
De mannen van het B-team gingen als eerste van start met Jesse, Taco, Tristan en Jeffrey die afgelopen donderdag nog werd opgetrommeld en een dijk van wedstrijd reed. De mannen starten met een ronde tijd van 2.38 en wisten dat gedurende de race prima vast te houden met een licht oplopend schema. De laatste ronde werd alles er nog uitgeknald met een gemiddelde van 38 km/h en een mooie 5e plaats als eindresultaat.
Daarna mocht het A-team met Mees, Viego, Julian en Jelle van start en daar werd al direct duidelijk dat ze er zin in hadden met een eerste ronde van 2.25. Dit liep ietsjes op maar in de laatste ronde knalden ze er nog een 2.21 uit. Dit kwam mede door wat harde woorden die werden toegeroepen door coach Theo, overigens op verzoek van de renners zelf om scherp te blijven. Gemiddeld werd door deze mannen 42,2 km/h gereden en daarmee ook direct de snelste tijd van de winnaar van vorig jaar gebroken. Na de rit konden ze plaatsnemen op de hotseat en zagen dat niemand meer aan hun snelle tijd kon komen waarna de 1e prijs in ontvangst mocht worden genomen. Belooft dit wat moois voor het NCK volgende week?
De uitslag staat hier: PKT 2018 uitslag 567

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑