Mooie Sluitingsmiddag

Zondag 7 oktober is het wielerseizoen afgesloten. Met bloemen en dankwoorden voor de toppers en de vrijwilligers. Renner van het Jaar 2018 is Riejanne Markus geworden. Beste Jongere is Enzo Leijnse. Maar ook de anderen die medailles op de NK’s en truien behaalden  

zoals Patrick Bos, Maud Rijnbeek, Niall Tilli, Michiel Mouris en Tyler Eyk, de NCK ploegen van jeugd en Dames werden in de bloemen gezet. Samuel Enderink kreeg de Stimuleringsprijs. Daarvoor waren er nog een paar leuke funwedstrijden (zie onderaaan) en na afloop was er … pizza van de pizzabakkers!

Tegen vijven was het clubhuis dampend gevuld met meer dan 100 bezoekers en kon iedereen zich nog even stukbijten op de Seizoensquiz. De podiummeter kwam ietsjes lager uit, en de AAW deelnemers hadden bijna 10.000 hoogtemeters weg te werken…..kortom: allerlei belangrijke informatie waarin Mees van Duren zich de kenner van het jaar toonde.

Maar daarna was er aandacht voor de vrijwilligers. Niet vergeten dat zonder vrijwilligerswerk een club niet kán draaien. De trainers (jeugd: Randy, Ben, Erik, Hans, Jaap, Marcel; ouderen: René, Joost, Auke), de jury op de dinsdagen en donderdagen (o.a. Wil, Arno en Hein) en mensen die altijd wat doen zoals Wilfred, Jacqueline, en vele anderen waarbij niet te vergeten Cor, alle zijn ze onmisbaar. En uiteindelijk leidt dat soms tot kampioenen, maar ook tot veel renners die gewoon heel veel plezier aan de wielersport beleven en het beste uit zichzelf halen; en daar gaat het om. De kampioenenhuldiging was in ieder geval weer groot met alle mensen die medaille(s) of NK titels hebben behaald.  “We” hadden maar liefst 10 mensen met NK-podiumplaatsen (Enzo, Niall, Patrick, Tyler, Michiel, Maud, de NCK Dames Riejanne, Lieske, Maud en Rosan) en meerdere prachtprestaties zoals (niet volledig) ook twee Touretappes van Dylan, een EK Strandrace, winst in de Klimclassic (Owen), medailles op de WK paralympisch (Patrick) en verschillende gele truien. Een mooi koppel dus.

Traditioneel werd ook dit jaar weer de Jeugdstimuleringsprijs uitgereikt; niet bedoeld voor de renner met de meeste overwinningen, maar juist voor de renner die zich onderscheid door inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen. De prijs kwam dit jaar in handen van Samuel Enderink die ondanks fysieke problemen één van de meest trouwe trainingsbezoekers was.

Vervolgens was daar het moment om de Renner en Jongere van het Jaar te verkiezen. Daarbij werd duidelijk dat er bij de Jongeren meer dan één kandidaat was voor de titel. Meerdere renners kwamen gelet op hun prestaties daarvoor in aanmerking, maar de combinatie van de prestaties (3e op NK Tijdrijden, winnen van een drie grote etappekoersen én deelname aan het WK weg) en de vertoonde progressie maakte het voor de keuzeheren niet al te moeilijk om Enzo Leijnse te benoemen tot Jongere van het Jaar. Voor de Renner van het Jaar viel de keuze voor de tweede keer (na 2016) op Riejanne Markus. Riejanne had ook afgelopen jaar een topseizoen (10e op NK TT, 4e in de Amstel Gold Race), maar wat ook zwaar meeweegt is de wijze waarop Riejanne haar clubgenootjes voorbereidde op het NCK in de trainingen en op de dag zelf: een mooi bewijs van clubliefde dat zich ook nog eens uitbetaalde met zilver. Genoeg redenen dus om de grote beker te overhandigen aan zus Roos (Riejanne genoot van een vakantie)!

Daarna was het tijd voor de smakelijke pizza’s die ter plekke werden klaargemaakt, er was taart, er waren salades, drankjes. Er werd gekletst, gevoetbald. Dat goede gevoel nog maar even vasthouden totdat we in januari de weg weer op gaan; maar eerst de baan op en/of het veld in.

Gentlemen-Koers
Bij de sluitingsrit bestond het sportieve programma uit een gentlemenkoers. Jeugdrenners en Nieuwelingen mochten een koppelmaat meenemen en samen de strijd aangaan.

Het eerste deel bestond uit een koppeltijdrit over 2 kilometer. Wat de deelnemers niet wisten was dat een snelle tijd betekende meer rondjes in de rit in lijn. Zo reden Niels en Lars 7 ronden, Kiet 4 en de overige teams 5 ronden. Voor de jury was het pittig om alles te volgen. De uitslag was zoals hieronder (denken zij ;-)).
Klassering Koppel Tijdrit klassering tijdrit
1 Max Sander 3.31,40 6
2 Samuel Oscar 3.27,10 5
3 Kiet Ewout 3.56,20 8
4 Ravi PJ 3.47,50 7
5 Fabio Paolo 3.23,80 4
6 Lars Alexander 3.05,09 2
7 Niels Yuri 3.02,30 1
8 Jeffrey Maarten 3.07,12 3

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑