ACC De Kampioen: superdroog en supersnel

Bij de 2e rit van de Amsterdamse Crosscompetitie in Spaarnwoude troffen de deelnemers ongekende omstandigheden: het parcours op Wheelerplanet varieerde in het verleden altijd van nat tot heel nat, maar de eindeloze droogte (en zomer) is er zelfs hier in geslaagd de ondergrond uit te drogen. Het parcours was in grote lijnen bekend: singletracks in het bos, veel bochten over het gras en de doorsteek in de zandbak. De Amstel deed het goed op de droge ondergrond en in alle categorieën deden de Amstelrenners mee om de prijzen; een viertal Amstelrenners ging er met de hoofdprijs vandoor.

Het was weer gezellig en druk rond het crossparcours. Mogelijk ligt dat aan het social media bombardement van de ACC Directie (alle kanalen worden inmiddels gebruikt en vernieuwd; nu ook op www.amscrosscomp.nl ) , maar vooralsnog heeft de kop de start nog niet binnen een ronde te pakken.

Jeugd
Bij de Jeugd was er al direct sprake van een dubbelklapper en een clean sweap. Bij de jongste Jeugd liet Max Baars vorige week met zijn vierde plaats al zien dat hij sterker is geworden, maar in Spaarnwoude was hij gewoon de sterkste en boekte hij zijn eerste ACC-zege. De deelname van Max hing nog even aan een zijden draadje: Max was gisteren tot in zijn haarwortels gemotiveerd naar Emmen vertrokken (een soort Amsterdam-Buiten XXXXL) voor een nationale Jeugdwedstrijd. Iets te gretig lanceerde Max zichzelf op een wasbord waarbij hij zeer onzacht op een paaltje landde. Zondagochtend bleek alles aan Max echter weer naar behoren te functioneren en ging het licht op groen voor deelname. Het resultaat smaakt naar meer. 
Bij de oudste Jeugd domineerde De Amstel het podium met Julian Vergouw op 1, Viego Tijssen op 2 en Pelle van der Putte op 3.

Masters 40+
De grote club Masters toonde zich weer uiterst gretig met als resultaat een valse start, maar de jury verkoos een ‘Gaat u dan maar…’ boven ‘naming and shaming’ in de rubriek J’ACCuse…! op de vernieuwde ACC-site.
De kop van de wedstrijd van de 40+ werd gedomineerd door de renners die daar op basis van de uitslag van de 1e rit werden verwacht: het ging tussen Ron Vroom (HRC Excelsior), Michael Breedt en Sander Boerkamp. Halfkoers viel Vroom weg met een lekke band (opvallend veel renners zouden vandaag zijn voorbeeld volgen) en daarna ging de strijd om de winst dus tussen Michael en Sander die wiel aan wiel door de laatste bochten voor de finish draaiden, maar Michael met al zijn ervaring liet zich de kaas niet van het brood snoepen. Pico de Jager reed op een afloper naar de 3e plek, zodat het podium ook bij de 40+ geheel Amstelgekleurd was, hoewel Pico nog even het juiste truitje moet vinden.
Met Caspar Hermans op 7, Hamish Morrin op 8 en Roel Gerritsen op 9 had De Amstel 6 man in de top 10 en dat hadden er mogelijk meer kunnen zijn, want Auke Broex scoorde een DNF met een lekke band en ook Pierre Deen kreeg met dit euvel te kampen terwijl hij naar eigen zeggen bezig was Hamish ‘op te roken’.

40- en de rest

In de 40- klasse stond Koos J Kers aan het eind van de koers op het podium. Als tweede, en dat had (maar als telt niet) iets meer kunnen zijn als hij in het begin niet wat lomp geschakeld had waardoor hij eerst een forse achterstand op de koplopers Sven Asjes (DTS, 3e) en winnaar Dennis Soeverein (Excelsior, de winnaar) had moeten goedmaken. Maar met de vorm van KJK zit het wel goed. 4e werd de stabiel koersende Niek Voogt die o.a. Wessel Mouris (5e) en een heel peloton met o.a. Menno Broex en Koen Warnier op achterstand hield.
Bij de Nieuwelingen tekende Mees van Duren voor zijn eerste bosje bloemen door achter twee DTS’ers 3e te worden.  Bij de Dames reed Rosan Koper naar de tweede plaats achter winnares Hanneke Mulder. Verderop in het veld nog meer Amstel dames zoals Heidi Snoek, Jacqueline Hogenhout, Josefien van Beek en nieuwkomer Debbie Roskam.

Volgende week weer op pad: dan in en om de manege in de Waarderpolder.

De foto’s van Klaas Groot: klik.

 

One thought on “ACC De Kampioen: superdroog en supersnel

  1. Klinkt als een volstrekt verkeerde bandenkeuze van de meeste 40 plussers.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑