Regiokampioenschappen: eindelijk modder én winst

Op zaterdagochtend- en middag trok een heftige buienlijn over de regio Den Haag, in het bijzonder sportcentrum De Uithof. Voor de aanwezige veldrijders aldaar betekende dat modder op hun regiokampioenschappen Noord- & Zuid-Holland en Midden. Iedereen blij? De podiumlaureaten van de Amstel wel!

De van nature zachte ondergrond rondom schaatstempel De Uithof heeft niet veel vocht nodig om flink drassig te worden. De organisatoren hadden een omloop uitgezet waar alles in zat: overzichtelijk brede asfaltstrook voor de start, brede grasstroken afgewisseld met modderiger single tracks, schuine kanten omhoog en omlaag, zanderige bospad en het nodige hoogteverschil waar lopen sneller was. Voor veel cossers was het even schakelen: de criteriumachtige racerondjes voor een zware en langzame modderomloop.

De Amstelrenners

De Amateurs mochten om 10.30 uur de dag openen. Koen Warnier reed daar naar een uitstekende 12e plek. Tom Koeleman kende helaas een DNF.

Daarna de 40+. Michael Breedt had zijn zinnen gezet op een hoge notering, misschien wel podium. Helaas had hij zaterdag niet de juiste benen voor een technische moddercross. In de finale haalde hij alles uit de kast voor de top tien, dat lukte, hij werd 8e.

Bij de 50+ was Marcel Witte de Amstelrenner met de grootste podiumkansen. In volle finale lukte dat ook (!), hoewel de nummer 4 nog heel dichtbij kwam. Kersverse 50-plusser Jan van Herwijnen kende niet de juiste banden(spanning) / juiste gezondheid / juiste gevoel op de fiets. Een 15e plaats was het verdict waarmee hij genoegen moest nemen. Willard Gerritsen stond geheel stressless aan de start: teruggekomen van een blessure. Hij positioneerde zich zonder gekkigheid als eerste renner in de achterhoede.


Marcel moest nog sprinten voor plek 3. (Foto Hans Steekers)

De Nieuwelingen vertrokken van onder de paraplu; het hoosde. 30 minuten later, na het wegtrekken van de bui en toen het zicht weer terug was stond Maurits Kool op plek 13 en Mees van Duren op plek 15.

In de Dameskoers was het Rosan Koper die liet zien ook in de modder uitstekend te kunnen presteren: 8e. Good old Judith van Maanen daarachter op plek 11. Heide Snoek op 17, Lisanne Immerzeel op 24.

Sluitstuk van de dag was de koers van Junioren & Elite/Belofte. Daar onderstreepte Owen Geleijn zijn klasse als veldrijder, hij werd knap 1e. Zijn broer Tristan reed naar plek 7.

Een – in het zonnetje – zegevierende Owen Geleijn (foto Hans Steekers)

Communiqué van de dag: een overwinning en een podiumplek; niet iedere renner heeft zijn of haar doelstelling gehaald; of juist wel. Een kampioenschapswedstrijd is altijd net even anders. Daar dachten de Weergoden net zo over.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑