ACC Waarderpolder: Manegecross zonder manege

De veldrijders die zich hadden verheugd op een rondje door de paardenbak kwamen bedrogen uit: het werd de vieze veldrijders niet langer toegestaan hun modderige sporen te trekken in de bodembedekking van de edele viervoeter. Springen was er dus ook niet bij in deze editie van de Manegecross. Maar voor de podiumplaatsen maakte het niet veel uit: De Amstel stond weer bovenaan.

Het werd in de Waarderpolder de derde snelle, droge cross op rij en veel technisch vernuft was er niet nodig om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Er zat wel enige vernieuwing in de locatie van het vrij korte parcours: er was een stuk toegevoegd langs de oevers van de Mooie Nel; een stuk met zwaarlopend gras waar aan het eind van het programma zowaar hier en daar wat modder te bespeuren viel. Met mate: tot en met de Masters 40+ was schoonspuiten van de fiets in ieder geval niet nodig.

Jeugd
Bij de jongste Jeugd stond Max Baars wederom op het podium. Na de winst van vorige week moest hij deze week in de Waarderpolder twee ‘oudere jongste Jeugd’ voor laten gaan. Maar met een 3e plek zaten er ook deze keer bloemen in de tas en Max is na vandaag gedeeld klassementsleider van deze categorie.
Bij de oudste Jeugd moest Viego Tijssen het doen op de fiets van zijn vader: zelf je fiets in orde maken is zeer prijzenswaardig, maar (tip!) altijd wel even checken op alles vast zit! De fiets van pa deed met met berijder Viego uitstekend, want Viego was vandaag de snelste van het hele spul. Pelle van der Putte bleef steken op plek 4, en Julian Vergouw – normaal in de voorhoede te vinden – moest het doen met een plekje in de achterhoede. Pech? In ieder geval was de groep Jeugd weer groot, heel groot: prachtig om te zien.

Masters
De Masters 40+ stonden weer in grote getale aan de streep te trappelen van ongeduld. Allemaal? Nee, één renner bood heldhaftig weerstand tegen het startsignaal en dwong daarmee thuisrijder en favoriet Ron Vroom tot een inhaalrace. De opening van de wedstrijd was daardoor voor de ijzersterke Sander Boerkamp en de routinier Michael Breedt, maar al zijn de Amstelrenners nog zo snel; Vroom achterhaalt ze wel. Winst in eigen huis dus voor Vroom met Sander op plek 2 en Michael op 3. Met 7 man in de top 10, was De Amstel in de breedte weer onverslaanbaar: Hamish Morrin 4, Roel Gerritsen (sterk!) 5, Marcel Witte (kwam van heel ver, want eerste deelname) 7, Dick Visser 8 en Caspar Hermans 10.
Pierre Deen had naar eigen zeggen makkelijk 5e kunnen worden, maar hij besloot halfkoers aan zijn fiets te gaan sleutelen (Werk en privé strikt gescheiden houden Pierre!). Dit is een oncontroleerbare bewering van renner Deen en bovendien had dat voor het resultaat in de breedte helemaal niets uitgemaakt, dus waarom vermelden wij dit eigenlijk? Fake nieuws! We kunnen beter volstaan met de mededeling dat Deen 21e werd, en dat nog net voor de eerste 60-plusser!

40-, Nieuwelingen en Dames: 2x Amstel
Na het geploeter van de jongemannen van 40 en ouder was het de beurt aan de jongeren. Daar trok ACC leider en thuisrijder Dennis Soeverein snel in de aanval met Niek Voogt. Na een rondje of twee werden ze echter achterhaald door Victor Broex (eerste deelname, de kit op de tubes was net droog, dus achteraan gestart). Victor nam daarna het voortouw om seconde voor seconde afstand te nemen en de zege op te eisen. Niek drong nog aardig aan bij Soeverein, maar kon alleen het brons winnen. Ook sterk reed Wessel Mouris: in een stabiele race reed hij naar de 6e plaats. Iets verderop (11e) zat Koen Warnier, en Menno Broex kwam in het begin op achterstand door een derailleurbreuk, maar werd nog 17e.
Bij de Nieuwelingen was het een mooie strijd tussen Jelle Boonstra, Maurits Kool en Mees van Duren. Pas in de laatste rondde werd die strijd in die volgorde beslist. Op het snelle parcours waren ze flink aan elkaar gewaagd. Bij de Dames was Rosan Koper de snelste, met Judith Jelsma als 2e.

Volgende week, zou het zomaar kunnen dat de ACC’ers wél de fietsen moeten schoonmaken. Volgens sommigen is dan de oer-cross, die van de Nes!

Foto’s Dick Visser: klik.
Foto’s Klaas de Groot: klik.
Foto’s Kristel Nijssen: klik hier.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑