ACC Nes a/d Amstel: extreem lage waterstanden (nieuwe fotolink)

Als je na de Nesser veldrit je fiets niet hoeft af te spuiten is er iets bijzonders aan de hand. Het enige dat tijdens deze editie spetterde waren koeienvlaaien, maar dat heeft alleen maar voordelen: op laten drogen, afborstelen en verspreiden in de tuin of verdelen over de kamerplanten. Altijd prijs in de Nes.

De lage waterstand deed een aantal renners besluiten op zoek te gaan naar hun derailleur of derailleurwieltjes die in de editie van vorig jaar ergens op het parkoers waren achtergebleven, maar dat leverde helaas weinig op. Het parcours lag op de vertrouwde locatie, was voorzien van een aantal nieuwe lussen en was ondanks de droogte zeer zwaar. Er moest diverse keren per ronde vanuit het lager gelegen gedeelte tegen de dijk opgereden worden en de extreem hobbelige ondergrond zorgde ervoor dat het nergens soepel liep en leidde bovendien tot een  opvallend aantal lekke banden.

Jeugd
De Jeugduitslag was op moment van schrijven nog niet bekend/nog niet volledig omdat de statuten en reglementen van de ACC toch niet overal bekend bleken te zijn.
Bij de jongste Jeugd zag de redactie wel Max Baars – met een groeiende schare supporters – zijn leidende positie in het klassement versterken met zijn tweede zege in de ACC.
Bij de oudste Jeugd trok Viego Tijssen al snel in de aanval. Toen ook directe opponent Julian Vergouw met materiaal problemen te kampen had kon Viego solo op avontuur. Aan het eind van de rit stond Viego op 1, terwijl nieuwe clubgenoot Pelle van der Putten met de bloemen op 3 stond.

Masters
De Masters hadden hun kunstgebit goed vastgezet, want anders klapperde dat er uit op het gehobbel. Voor de podiumplaatsen ging het  weer tussen Ron Vroom van HRC Excelsior en een hele verzameling Amstelmannen. Ergens in de koers wist Sander “Benjamin” Boerkamp een gaatje te slaan met Vroom en dat gaf hij niet meer uit handen: na de twee tweede plaatsen van de afgelopen weken nu de volle winst voor Sander vóór Vroom en Michael Breedt. Na het podium rolden Roel Gerritsen (4; alweer beter…), Caspar Hermans (5) en Hamish Morrin (6) over de streep. Op de 9e plek noteerden de jury Marcel Witte, die zich nog steeds vanuit het achterveld naar voren moet zien te werken. Pierre Deen werd ook deze week geen 5e, maar 11e: de eerste Amstelrenner buiten de top 10!
In het algemeen klassement van de 40+ na 4 wedstrijden leidt Michael Breedt nog, maar hij heeft slechts een voorsprong van één punt op Sander Boerkamp.

Foto’s van Peter Wesseling: klik.
Foto’s van Kristel: klik.
Foto’s van Klaas Groot: klik.
Foto’s van Dick Visser: hier en hier!

Nieuwelingen/Dames en de 40-
In de 40- klasse maakte Owen Geleijn voor het eerst deze ACC zijn opwachting. Owen die tot dusverre vooral landelijk heeft gereden moest ook even hard werken om de aansluiting te maken met de eerste groep, maar na twee rondjes was hij bij de koploper (Dennis Soeverein) om die meteen achter te laten. Owen maakte geen foutjes en greep met een mooie voorsprong de zege. Achter hem bolde Koos Jeroen Kers over de streep die Soeverein nog passeerde. KJK, die zondagavond nog in het vliegtuig naar Okinawa stapte, maakte zich al snel los van een grote groep van een man of tien die om plek vier streed. Die lange strijd werd na veel positiewisselingen uiteindelijk gewonnen door Niek Voogt. Menno Broex werd 8e en Wessel Mouris kwam deze keer buiten de top-10 als 11e over de streep. Tony Stoffels liet zich ook weer zien: hij werd 15e.
Bij de Dames won Rosan Koper deze keer niet: achter de steeds sterker wordende Marianne van Leeuwen (Ulysses) werd Rosan tweede, voor Hanneke Mulder.
Bij de Nieuwelingen was er weer een “clean sweep”. Jelle Boonstra reed al snel op kop en hield Maurits Kool (2e) en Mees van Duren (thuisrijder!) ruim op achterstand.
Volgende week naar Twiske; een heel ander parcours dat echter niet zulke mooie plaatjes oplevert als de “oercross” van de Nes!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑