ACC ‘t Twiske: alweer droog en snel (nu met fotolinks)

De race in ‘t Twiske hoort elk jaar bij de hoogtepunten van de Amsterdamse Crosscompetitie: het parcours kent technische single-tracks met hoogteverschillen, een trap en stukken waar het gas erop kan en gepasseerd kan worden. Terugkerend ritueel is de vraag wat voordeel oplevert: de mountainbike of de cyclocrosser?

Het uitdagende parcours en het droge weer zorgden voor een record aantal deelnemers in een ACC-race: in totaal schreven 284 deelnemers zich in. Het parcours volgde in grote lijnen de lijnen die in voorgaande edities uitgestippeld zijn; op dat gebied geen verrassingen. De droogte is zo langzamerhand ook geen verrassing meer; het maakte wel dat het parcours naast de hoogteverschillen ook zwaar werd door de hoge snelheid.

De Amstel greep de macht in de beide jeugdcategorieën en bij de 40-min en de Dames

Jeugd
Bij de jongste Jeugd boekte Max Baars zijn derde ACC-zege en hij deed dat overtuigend: nummer 2 stond niet eens op de foto. Max gaat stevig aan de leiding van het klassement van de jongste Jeugd.
Bij de oudste Jeugd was het Michiel Mouris die geen tegenspraak duldde en overtuigend won vóór Viego Tijssen die nog alles uit de kast moest sprinten om Quin de Groot van de Noordbikers naar de derde plek te verwijzen. Julian Vergouw en Pelle van der Putte passeerden als nummer 6 en 7 de streep.

De jeugd stond weer in grote getale aan het vertrek

Masters 40+
De Masters gingen met een enorm veld van start en leverden een flinke bijdrage aan het verbreken van het deelnemersrecord. Voor het podium ging het tussen de mannen die wekelijks in de voorhoede te vinden zijn: Ron Vroom van HRC Excelsior en de Amstelmannen Michael Breedt en Sander Boerkamp, waarbij Vroom in feite de te kloppen man is. Er zat uiteindelijk niet veel licht tussen de podiumplaatsen, maar het was wel Vroom die voor de derde keer deze competitie aan het langste eind trok vóór Michael Breedt en Sander Boerkamp. Marcel Witte en Caspar Hermans kwamen als 4e en 5e over de streep. Pierre Deen op de 10e plaats zorgde ervoor dat de helft van de top 10 uit Amstelmannen bestond.

40-min
Na één ronde bij de 40-min was er al een duidelijke afscheiding van een drietal: klassementsleider Dennis Souverein, Sven Asjes en onze eigen Niek Voogt gaven de rest het nakijken. Niek draaide opvallend soepel door de vele bochten in het parcours en schudde in het verloop van de wedstrijd Souverein en Asjes af. Zijn voorsprong op de nummer twee – klassementsleider Dennis Souverein – liep uiteindelijk op tot 45 seconden. Een hele mooie overwinning van Niek! Koen Warnier deed het op de 5e plek ook uitstekend.
Bij de Nieuwelingen was Maurits Kool op de hoogst geklasseerde Amstelrenner op plek 6. De andere toppers van De Amstel stonden niet aan de start (Mees van Duren) of kregen te maken met pech (Jelle Boonstra). Rosan Koper was de eerste dame.

Foto’s Klaas Groot: 40- en 40+ en Jeugd
Foto’s Dick Visser:  Jeugd en 40-
Foto’s Kristel: klik.

Volgende week – in rit nummer 6 – strijkt het ACC-circus voor het eerst neer in Amsterdam en wel bij de WV Amsterdam op Sportpark Sloten.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑