Bijeenkomst 19+ renners en zaterdag start Clubduurtrainingen

Afgelopen maandag zat het clubhuis lekker vol met een aantal gemotiveerde mannelijke wielrenners van verschillende leeftijd. Er werden plannen gesmeed en de eerste afspraken voor een mooi wielerseizoen 2019 zijn gemaakt. En….vanaf zaterdag en de rest van de winter wordt er gestart met gezamenlijke wegtrainingen (zie agenda).

Na een korte inleiding en presentatie werd een eerste verkenning gedaan van de wensen, ambities en mogelijkheden van de club en de renners. Meer samenwerken, meer focus, beter taktiek, meer samen trainen, en ….méér winnen! Dat was de uitkomst die op meerdere manieren vorm gegeven gaat worden.
Daarnaast was er duidelijk behoefte aan een meer gezamenlijke wedstrijdkalender zodat er op verschillende “speerpuntkoersen” meer eigen renners aan de start staan.
Daarbij werd enig onderscheid gemaakt tussen de Amateurs (de jonkies en de betere Masters) en de Sportklasse en de Masters. Sowieso moet het mogelijk zijn om van Amateur ook nog via een leuk programma door te groeien naar het Elite- niveau (een aantal koersen is al gecombineerd). Ook werd al voorzichtig gekeken naar wat kalenders voor 2019 en zal ook een paar etappekoersen gereden worden.

Vervolg hiervan is dat in ieder geval op maandag 4 februari om 20.00 uur nog zo’n bijeenkomst is en dan zullen de gezamenlijke kalenders ook worden opgesteld. Daarnaast wordt een “trekker”van de verschillende categorieën benoemd. Sander Boerkamp zal dat iig voor de Amateurs oppakken en ook Pierre Deen en Bas Koster zullen zich over de kalender en het beheer gaan buigen.

Clubduurtrainingen vanaf zaterdag 17 november 11.00 uur
Eén wens was duidelijk: gewoon elk weekend een duurtraining als vaste prik.  Afspraak is gemaakt om miv zaterdag 17 november op zaterdag om 11.00 uur te vertrekken voor een duurtraining. Verzamelen bij De Haan in Ouderkerk.

Dit is geen centraal geleide training, zoals de trainingen in januari en februari, maar wel een training met een in principe redelijk vaste ronde (bijv de januaritrainingsronde, rondje Gooimeer, Rondje Duinen, afhankelijk van wat besloten wordt, en wellicht wordt het gewoon een “autistenrondje”). Als er veel zijn, zijn er veel, is het slecht weer gaat het wellicht niet door of zijn er minder (kledingkeuze is essentieel).

Een paar richtlijnen waar iedereen zich wel aan moet houden:
gedisciplineerd rijden,
– verkeersregels respecteren,
– duidelijk route aangeven,
– bij grote groep worden de groepen bij vertrek gesplitst
– standaarduitrusting: reservemateriaal (bandje, pompje), regenjack en wat te eten
– Duurtraining: ergens tussen de 2 en 3 uur;  kruissnelheid van 30 – 35 km per uur; geen bijzondere opdrachten.
Hiermee basis leggen en overwinteren om in januari de intensieve trainingen te kunnen gaan doen.
Iedereen vanaf Nieuwelingen en ouder (m/v) kan aansluiten.

Vanaf eerste zaterdag in januari wordt er weer gewerkt met met opdrachten o.l.v. verschillende trainers in de centrale clubtrainingen.  Maar op de zondagen in januari gaat er om 11.00 uur óók een groep vertrekken voor een duurtraining.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑