ACC Sloten: vorstelijk parcours

Onder een stralend winterzonnetje werd de 6e rit van de Amsterdamse Crosscompetitie afgewerkt op Sportpark Sloten. Gastheer WVA had onder leiding van Ed Bosse een puik parcours uitgezet.

Snel en technisch; precies wat de moderne veldrijder verlangt. Er was een tweede Bosse-pad gecreëerd, er was een lastige passage op de flanken van het talud waar veel renners minstens eenmaal in de problemen kwamen (gedwongen afstappen, kansloze schouderduw tegen een boom etc.), er waren de lastige kronkels op en rond de heuvel bij het clubhuis en er waren mooie slingerende singletracks.

Jeugd
Bij de jongste Jeugd was klassementsleider Max Baars ziek, zwak en misselijk. Maar ja; als je thuisblijft heb je niets, als je gaat misschien iets. En misschien valt het ook wel mee… Niet dus. Na één rondje besloot Max dat het beter was de wedstrijd gewoon uit te rijden: 13e, nog net voor clubgenote Sabine Zwart. De leiding in het klassement is Max nu kwijt, maar nog niet alles is verloren: zijn achterstand op de leider is slechts 2 punten.
Bij de oudste Jeugd reed Julian Vergouw gelukkig weer eens een wedstrijd zonder pech of tegenslagen en dat leverde hem meteen de overwinning op. Hij moest er wel fel om sprinten. Julian werd op het podium vergezeld door clubgenoot Viego Tijssen (3e). Pelle van der Putte werd 6e, Michiel Mouris 10e.

Masters 40+
De start bij de Masters verliep zoals altijd rommelig. Meest voorkomende probleem: juryleden die omstandig gaan uitleggen hoe de start zal gaan verlopen en daarbij noodgedwongen het woord ‘START’ in de mond nemen waardoor de meute op scherp staande Masters zich onmiddellijk in beweging zet en het jurylid ternauwernood het vege lijf kan redden.
Bij de WVA dacht men dit probleem te tackelen door helemaal niets te zeggen, behalve totaal onverwacht ‘START’ terwijl de meute nog ontspannen stond te keuvelen, de computertjes in gereedheid bracht of het pedaal in de juiste stand zette (aandachtspunt van menig trainer op het ACXC aan de Ouderkerkerplas).
Na deze dus traditioneel rommelige start was ook de winnaar een vaste waarde: de winst was voor Ron Vroom van HRC Excelsior. Vroom’s overwinning kwam ook nu weer volgens het beproefde recept tot stand: hij laat Michael Breedt – de man van de snelle start – een rondje of twee uitrazen, nestelt zich dan op kop met de gaskraan net niet helemaal open en als Michael een foutje maakt gaat bij Vroom de turbo erop en is hij gevlogen. Michael werd vandaag ook nog overstoken door Jan van Soest, een gekende mountaibiker. Slechts één Amstelrenner op het podium bij de Masters: een unicum!
Zoals gewoonlijk veel Amstelmannen in de top 10 bij de Masters: Caspar Hermans (4), Marcel Witte (5), Pierre Deen (7 na een minutieuze voorbereiding, compleet met losrijden en om 21 uur onder de wol), Sander Boerkamp (8 na pech) en Roel Gerritsen (9).

Sander depanneert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

40-
Zelfs na de honderden wielen van de oude mannen lag het parcours van Sloten er nog prima bij. Vooral in de 40- was er een mooie strijd. Niek Voogt had moraal na zijn winst in het Twiske. Een late wielwissel vlak voor de start weerhield Niek niet van een snelle start waarin hij klassementsleider Dennis Soeverein en de rest van het peloton meteen op achterstand zette. Langzaam liep hij weg naar bijna een minuut voorsprong op vooral de jonge vader Koos Jeroen Kers en Wessel Mouris. KJK leek zich zelfs enige tijd om Wessel te bekommeren, maar in de laatste twee ronden was hij warm gedraaid en ging hij alsnog op jacht naar Niek. Uiteindelijk kwam Koos op minder dan 50 meter over de streep voor weer een tweede ACC-plek. Wessel had het nog zwaar, maar zijn derde plek mag er zijn. Daarmee dus een volledig Amstel podium. Tristan Geleijn knokte zich ook nog naar een mooie top-10 klassering, terwijl ACC debutant Joris van Nieuwkerk zichtbaar geamuseerd rondreed, maar in zijn enthousiasme een boom omhelsde: einde voorwiel en einde koers.

Bij de Nieuwelingen zorgde Maurits Kool voor enige verwarring door met een wit nummer te starten. Maurits profiteerde onder andere van materiaalpech bij Jelle Boonstra, maar kon wel mooi zijn eerste ACC zege op zijn palmares schrijven. Mees van Duren werd tweede en Jelle vierde. Bij de Dames was Rosan Koper op de 10e plaats de eerste Dame. Zij bleef Hanneke Mulder en Ingrid Marges voor.

Foto’s Klaas Groot: Dames/Nieuwelingen, 40+, 40-min.
Kristel: klik.

Volgende week een heel ander paar mouwen langs de Ouderkerker Plas. Een parcours van ruim 3000 meter ligt al te wachten op de vele deelnemers. Houd deze site in de gaten.

One thought on “ACC Sloten: vorstelijk parcours

  1. Rectificatie: op de 10e plek bij de oudste jeugd was niet Michiel, hij reed zondag namelijk een landelijke koers (Spijkenisse), maar zijn dubbelganger!?

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑