Clubduurtraining voorziet in een behoefte

Vanaf 17 november is er (in principe) op zaterdag Duurtraining. Een training die duidelijk in een behoefte voorziet. De eerste twee keren was het druk bezocht, maar voor ieders veiligheid en om het zo soepel mogelijk te laten verlopen wel een paar instructies. 

Vertrek op zaterdag bij De Haan om 11.00 uur in Ouderkerk. Dit is geen centraal geleide training, zoals de trainingen in januari en februari, maar wel een training met een in principe redelijk vaste ronde (bijv de januaritrainingsronde, rondje Gooimeer, Rondje Duinen, afhankelijk van wat besloten wordt, en wellicht wordt het gewoon een “autistenrondje”). Ben je minder in vorm dan weet je ongeveer wel waar je kunt afslaan. Als er veel zijn, zijn er veel, is het slecht weer gaat het wellicht niet door of zijn er minder (kledingkeuze is altijd essentieel). Een eventuele afgelasting staat niet op deze site.

Een paar richtlijnen waar iedereen zich wel aan moet houden:
– Duurtraining: ergens tussen de 2 en 3 uur;  kruissnelheid van 30 – 35 km per uur; geen Photobijzondere opdrachten, maar houd rekening met de wind en de grootte van de groep (harmonica – effect)
gedisciplineerd rijden, twee aan twee
– verkeersregels respecteren,
– duidelijk route aangeven, en waarschuwen voor verkeer en obstakels
– bij grote groep worden de groepen bij vertrek gesplitst: maximale groepsgrootte omtrent de 12 (anders kom je ook nauwelijks op kop)
– deelnemen op eigen risico

– standaarduitrusting: reservemateriaal (bandje, pompje), regenjack en wat te eten (!!); beter te veel mee aan kleding en eten dan koud en/of honger.

Hiermee basis leggen en overwinteren om in januari de intensieve trainingen te kunnen gaan doen. Iedereen vanaf Nieuwelingen en ouder (m/v) kan aansluiten.

Vanaf eerste zaterdag in januari wordt er weer gewerkt met met opdrachten o.l.v. de trainers.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑