9e Ouderkerker Cross: de informatie!

Komende zondag 25 november is het weer crossfeest langs de Ouderkerkerplas: dan mag iedereen zich uitleven in alweer de 9e Ouderkerker Cross. Het weer is elk jaar weer spannend eind november. Hier alle praktische informatie.

Starttijden: 10.00 uur Jeugd (en Schooljeugd); 11.00 uur: 40+;  12.15 uur: 40-; 12.16 uur: Nieuwelingen en Dames; 12.18 uur: Funklasse

Inschrijven: tot 30 min. voor aanvang van elke categorie, in de boerderij aan de Middenweg 5 (dus niet de permanencewatersportvereniging). Ouderwets, met bar, met lekkere koffie, chocomel en soep. Langs de plas staat deze keer geen mobiele cateraar. In de boerderij is ook een basic ruimte (schuur) om je om te kleden en je kleding achter te laten, geen douche.
ACC-ers vergeet je niet te melden, ondanks dat je al een nummer hebt: niet betalen is een DSQ en een oneervolle vermelding op de ACC-site!
In de Funklasse mogen maximaal 30 mensen starten. Dat loopt al lekker vol: meld je op tijd aan: uiterlijk zaterdag 24 november 17.00 uur via amstelcross@upcmail.nl.
De inschrijfgelden zijn dit jaar iets gewijzigd: in de ACC € 4,- ,
Funklasse:  € 7,-. Funklassers betalen € 3,- borg voor het rugnummer (krijg je bij inlevering terug…). De Jeugd betaalt nog steeds slechts € 2,-.

Mocht je nog niet hebben meegedaan aan de ACC….let dan op hoe je moet inschrijven en wanneer, op https://amscrosscomp.nl/zo-werkt-de-acc/registratie/ . Na donderdag inschrijven = bijschrijven.

De prijsuitreikingen zijn steeds meteen na de koers…..en let op: op straffe van een DNF is het verplicht om bij de prijsuitreiking te zijn. Voor de eerste drie in alle categorieën (én de eerste drie dames) zijn er bloemen.

Parkeren: zoveel mogelijk op de Parkeerplaats bij de plas, niet langs de Middenweg. Het parcours loopt ook over de Parkeerplaats en het is ca 250 meter naar de inschrijving.

Parcours: : we rijden deze keer ook weer linksom.
Rond de Ouderkerkerplas is weer een fraai parcours te vinden: ruim 3 km lang. Het weer zal uiteraard zijn uitwerking hebben op de zwaarte van het parcours.  Naar verwachting zal er niet veel te lopen zijn, behalve wellicht langs het strand en een enkel dijkje kan heel glibberig zijn.   De Jeugd zal een veel korter parcours rijden zonder de gehele dijk en het stuk parkeerplaats. Daardoor komen ze lekker vaak langs voor het publiek.

De start is weer op de asfaltweg (Aan de Wind) en de finish is bij het “huisje”op het schelpenpad buurt. Ook zal het strand in twee aparte lussen genomen worden. De parcoursbouwers hebben ook nog gezorgd voor wat lange lopende stroken, maar ook een “schuin kantje” en “een gootje” is er bij en extra technische scherpe details op het taludje en ook zal de fietsenstallingpassage niet ontbreken. Komt dat zien.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑