Achtervolgingsploeg Enzo Leijnse wint NK (update)

Enzo Leijnse heeft met zijn team het NK ploegenachtervolging (4km) gewonnen. Dion Beukeboom, die dit jaar nog vergeefs een aanval op het werelduurrecord ondernam, moest met zijn mannen het onderspit delven. De jeugd versloeg de elite, die toch een beetje met het schaamrood op de kaken de huldiging onderging. Intussen legde Niall Tilli met zijn team beslag op de ondankbare vierde plaats op een split second van de uiteindelijke nummer 3.

Eerst een disclaimer: de redactie heeft mij (Robbert Tilli) om een verslagje gevraagd van het NK baanwielrennen, maar dat las ik pas bij thuiskomst. Ik heb dus alleen gelet op de Amstel-junioren en beloften. Aanvullingen moeten dus uit andere hoeken komen.

Maud Rijnbeek, net junior geworden, reed met haar team naar een zeer verdienstelijke vijfde plek toe. Gezien de grote opkomst van elitevrouwen, was het vrijwel ondoenlijk om verder te komen, alhoewel ze nog verdomd dicht bij de race om de derde en vierde plek kwamen. Goed gedaan binnen de mogelijkheden.

Niall Tilli haalde wel de troostfinale met zijn team, waaronder ook ons nieuwe lid Roy Duivesteijn en verder Luuk Jansen en Thomas Mijnsbergen. Om het met Koot en Bie te zeggen: op één tienduizendste na niet gewonnen. Echt pas op de meet geklopt, na de hele koers voorop te hebben gereden. Het werd eerst nog verkeerd afgekondigd door de jury, maar het blote oog bedroog niet. Jammer, maar wel goed gereden. De derde plaats van verleden jaar lag lang binnen handbereik. De gereden tijden waren ook heel behoorlijk, zoals de 4:21 in de kwalificaties.

Enzo Leijnse reed met zijn ploegmaats van de NL baanselectie, Leco Hendriks, Casper van Uden en Yanne Dorenbos de vooraf onverslaanbaar geachte Dion Beukeboom c.s. op een hoopje, zowel in de kwalificaties als in de finale. Vooral de winnende tijd van 4:12 is voor junioren echt een zeer goede tijd, zeker als je bedenkt dat ze met z’n drieën finishten en de gedoodverfde winnaars nog compleet waren. Dat is serieus een topprestatie.

Leuk zo’n David vs Goliath apotheose in Apeldoorn. Volgende jaar een keer feest met een totale Amstelploeg? Zou leuk zijn.

Hans Leijnse vult aan:
Bij de jeugd (cat. 7) nog Tobias Kool en Jessie de Vries in een gelegenheidsteam naar Brons. De twee bovengenoemde deden in de middag ook mee aan het NK teamsprint maar toen waren de twee verslaggevers van het ochtendprogramma al weer uitgeput op weg naar huis, maar de redactie heeft uit betrouwbare bron vernomen dat ze ook daar brons haalden. Ook in Apeldoorn Yorik Bos en Tijmen van Loon.

Update (de redactie vult aan):
We verwachten haar op de weg of hooguit op het strand, maar Riejanne Markus was ook actief bij het NK baan in Apeldoorn. Het werd zilver op de ploegenachtervolging!

Enzo met zijn medestrijders
Jesse de Vries en Tobias Kool (categorie 6/7)
Riejanne Markus: vierde van rechts

2 thoughts on “Achtervolgingsploeg Enzo Leijnse wint NK (update)

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑