ACC: Ulysses wint strijd om de eerste moddercross

Zonder op het parcours een giertank met water leeg te rijden is ARC Ulysses er in geslaagd de prestigieuze strijd om de eerste moddercross van de ACC in haar voordeel te beslissen. Het was voor de renners even wennen.

Hoe zat het ook al weer met de bandenkeus en de bandenspanning op een hard parcours met een glibberig toplaagje? Vieze renners, vieze fietsen, een lange rij bij de afspuitplek na afloop; het was allemaal nog niet eerder dit seizoen voorgekomen.

Het parcours was een mooie mix van lekker doorstampen en draaien en keren met natuurlijk elke ronde als onvermijdelijke kuitenbijter het viaduct. En dan nog een speaker die met afstand de prijs van “meest enthousiaste ACC-speaker” wint. Weer een goed bestede zondag dus.

De Jeugd
Bij de jongste Jeugd verprutste Max Baars zijn start. Dat deed hij zo grondig dat de waarnemer van de redactie bij de eerste bocht zich afvroegen of Max wel gestart was. Max gaf alles en stoomde nog op naar de vierde plaats in de wedstrijd, maar daarmee was de koek wel op. Uitgeput stortte hij na de finish ter aarde: geen bloemen, maar wel de positie aan de leiding van het algemeen klassement verstevigd.

Alles gegeven…

Bij de oudste Jeugd was de zege voor Viego Tijssen. Hij had deze keer geen concurrentie van Michiel Mouris. Michiel reed wederom een landelijke cross, nu in Lieshout en won zijn zoveelste. Sterk seizoen voor MM.

Masters 40+
Als er niet geks gebeurt wordt het hoogste treetje bij de 40+ ingenomen door Ron Vroom van HRC Excelsior. Zondag gebeurde er niets geks. Op de tweede plaats verraste Brian Burggraaf van HSV de Kampioen vriend en vijand. Hij was lang in gevecht met klassementsleider Michael Breedt, maar die moest uiteindelijk genoegen nemen met plek drie. Vierde werd Roel Gerritsen vóór Caspar Hermans die karakter toonde door midden in het verwerkingsproces na het debacle van de Ouderkerkerplas toch weer op de crosser te komen en niet terug te vallen op de ATB. Zesde – weer geen top 5 – werd Pierre Deen ondanks dat hij het DNA van zijn fietspompje zodanig gemanipuleerd had dat het pompje voor de start al twee tegenstanders onschadelijk maakte en podiumklant Sander Boerkamp toonde vóór de start al het gereedschap dat hij bij zich had; kroniek van een aangekondigd pechgeval. Tweemaal zelfs moest Sander zijn race onderbreken om te depanneren; dat bracht hem niet verder dan plek 13.

40- weer een clean Amstel-sweep
In de 40-klasse stond weer een sterk gezelschap aan de start. Ook Dylan Groenewegen had de ACC in zijn programma opgenomen en net als vorige week wist hij de zege te pakken. Bij afwezigheid van Victor Broex ging dat deze keer wat makkelijker. Hoewel het gat niet heel groot was won Dylan afgetekend. Tweede werd KJK die deze keer moest afrekenen met Owen Geleijn. Owen onderbrak zijn landelijke en Belgische programma voor de ACC en werd door Koos mentaal afgetroefd. Maar Koos is dan ook net vader. Ook stond Teun Mouris aan de start, maar al te gehaast tubes kitten is per definitie funest. Quote van de dag: “als tubes nu nog uitgevonden moesten worden, dan werden ze niet uitgevonden…..”. Ahaa.
Niek Voogt reed een in snelheid en positie wisselende koers: 7e, net als Wessel Mouris: 13e.
Bij de dames beet Rosan Koper haar tanden stuk op de veel oudere Marianne van Leeuwen (Ulysses), maar bij de Nieuwelingen fladderde Jelle Boonstra weer naar een zege. Het zag er weer makkelijk uit.
En terwijl de stem van de speaker nog nagalmde: “Ja hoor, gewéldig! Laatste rondje!” kon iedereen aansluiten in de rij bij de spuit. Volgende week Olympia.
Op de site van de Amsterdamse Crosscompetitie staan weer de links naar de vele foto’s van deze modderrit, waaronder:

Foto’s Kristel: klik.
Dick Visser: klik.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑