Kampioenschap van Waterland: veel te mooi

Het Kampioenschap van Waterland is traditioneel gezien de seizoensopener waar de renners voor het eerst de benen kunnen laten spreken. Het mooie rondje met snelle bochten, de brug en het langs stuk waar de wind vaak vrij spel heeft staat altijd garant voor mooie koersen. In tegenstelling tot normaal, deze keer met veel te mooi weer. Een mooi aantal Amstelrenners was aanwezig.

De precieze en complete uitslagen zijn nog niet binnen, dus het is een wat incompleet verslag van de eerste (trainings) koers. Er werd uiteraard ook al eerder bij DTS gefietst, en op Sloten, met een rugnummer op, maar op de andere parcoursen in de regio is de uitdaging meestal toch even groter; zeker als je je ook nog eens “Regiokampioen” mag noemen, als je wint dan. Bij de Jeugd mag Max Baars dat. Max tekende in ieder geval voor een Amstelzege bij de jongste Jeugd categorie 1/2. Bij de Nieuwelingen en ouder geen Amstel-bloemen, maar wel veel inzet.

In de goedbezette Elite/Junioren/Sportklasse koers was een sterk deelnemersveld met veel WPGA-ers en West Frisianen aanwezig waardoor het vooral met de wind mee vaak één lang lint was. Toch ontstond er pas na ruim 5 kwartier een breuk in het inmiddels fors uitgedunde peloton. Doordat Amstelmasters Hermans en Broex áchter de breuk zaten en het gaatje niet meer konden dichten moesten ze genoegen nemen met de 4e (Caspar) en 5e (Auke) plaats in de B klasse. Maar volgens Caspar bleef er daardoor “iets te wensen over”. Altijd het positieve zien, en dat deed ook Amateur Sander Boerkamp die zich mengde in de debatten vooraan in de A-klasse. Op het laatst kwam Sander net te kort en moest hij net als de ook sterk rijdende Niek Voogt genoegen nemen met een plekje net buiten de top 10. Precies zoals een aantal clubgenoten kwamen ze best moe over de streep na meer dan 90 pittige kilometers. Sommigen vonden de laatste tien kilometer zichtbaar te ver. Het is nog vroeg.
Bij de Nieuwelingen en Dames stonden drie Nieuwelingen aan de start en vier Dames. Debutant Olav Wind deed het met een 4e plaats het beste, terwijl Jan Boukema keurig 7e werd en ook Maarten Holsbrink eindigde in de eerste groep. Volgende keer iets scherper meespringen, was het devies. Bij de Dames waren ook de bloemen niet voor De Amstel. Tessa Sandberg en Rosan Koper kwamen er dichtbij, en zijn extra gemotiveerd voor de volgende koersen.

Volgende week trekt de karavaan zondag naar Uithoorn voor het Kampioenschap aldaar.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑