Wind wind wind

Dit weekend geen afgelasting van wedstrijden door storm, maar de wind bepaalde wel weer telkens de koers. De redactie telt in de gauwigheid weer een paar podiumplaatsen. Waaierrijden was het credo.

In Oud Vossemeer kwamen de Amstel-Junioren zaterdag weer goed voor de dag. Het voorjaarscriterium dat bekend staat om de wind op het dijkje net buiten het dorp deed zijn eer weer aan: sterke startvelden en toch compleet uit elkaar gereden pelotons. Bij de Junioren reed ons Volendamse lid Jim Kes naar een mooie tweede plaats. Owen Geleijn finishte ook hier weer dicht bij het podium, als 4e. Verder stonden nog veel Amstelmannen in de uitslag met Roy Duijvestein en Sten Verzijl in de top-10, maar ook eerste jaars Wessel Mouris, Tristan Geleijn en Tijmen van der Pijl knokten in de wind.
Ook enkele Elite/Beloften-renners mochten deze keer wel starten ind e wind. Victor Broex en Teun Mouris reden met WPGA de Omloop van de Houtse Linies. 170 km lang dringen en wringen om voor in de waaier en op de kasseien te zitten. Teun sneuvelde half koers na een paar te ver doorgevoerde “door de wind boor acties”. Victor deed het beter in zijn eerste klassieker op dit niveau. Hij streed lang mee voor een plek in de top-20, maar eindigde uiteindelijk als 29e. Slechts 34 van de 135 starters bereikten de finish in het ultieme slagveld.
Minstens net zo veel wind stond er dit weekend in Drenthe. Op zondag reden de profs (Dames en Heren) waar de zusjes Markus het deze keer beiden met een DNF moesten doen. De Jeugd reed ook een afwachtingswedstrijd en daar zagen de mensen Tyler Eijk naar de tweede plaats snellen.


De Masters mochten ook een (heel kleine) Ronde van Drenthe rijden, met twee keer de VAM berg en de hele tijd heel veel wind.  Alles wat bij een “klassieker” hoort zat er in voor de oude mannen. Pierre Deen,
Marcel Witte en Auke Broex reden voor wat ze waard waren. Deen en Witte zaten al snel in waaier twee, en pikten Broex op toen die in een forse valpartij was betrokken. Broex kon wel verder, maar meer dan uitrijden zat er niet in. Als 25e (Marcel), 26e (Pierre) en 31e (Auke; ingestort en nog even fout gereden) bolden ze over de streep na een heroïsch koersje. Er werd zelfs een serieus verslag met beeld aan besteed:

Koud, grijs, harde wind en nat. Helft renners Masters Rondje (van Drenthe) valt uit

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑