Weekend wrap up: de 0 is weg

Het goede fietsweer zorgde afgelopen weekend voor lekkere koersen. De fiets kon na afloop zó weer de stal in. Er stonden weer verschillende renners op het podium van de verschillende regiokampioenschappen, en nadat Owen Geleijn in België op zaterdag al heel dicht bij een zege was, lukte Enzo Leijnse op zondag in Essen in een zeer internationaal veld wel.

Naar verluidt reed Enzo zaterdag in Arendonk al lang aan de leiding, afgedekt door een aantal ploeggenoten, maar werd hij in de laatste kilometers teruggepakt, en kon Owen in de massasprint een fraaie tweede plaats optekenen. In Essen lukte de solo deze keer wel. De 0 is weg voor Enzo en naar verwachting zal het niet de laatste zege zijn.

Er werd verder in het nog rustige koersweekend gereden bij DTS (Zaanstreek) en De Kampioen (Westhoffbos) voor de verschillende Regiokampioenschappen. Twee kansen dus. Van Jeugd tot Master en dames en heren lieten zich zien op de niet erg selectieve parcoursen, maar wel mooi om kilometers te maken.
Zonder compleet te zijn noteerde de redactie bij De Kampioen de winst voor Mees van Duren  (Nieuwelingen) en een derde plaats voor Julian Vergouw in cat 7 en Amsteldame Francien Looije stond ook op de derde plaats.
Bij DTS was het lekker druk en er stond met name bij de Senioren een peloton aan de start met heel veel Elite-kwaliteit. Verschillende Masters en Amateurs deden hun best hun karretje aan te haken maar uiteindelijk waren alleen Beloften Daan Hoeks (6e) en Friso van Diemen (10e) in de eerste groep vertegenwoordigd. Master Pierre Deen reed heel slim naar de 5e plaats in de Sportklasse met Auke Broex en Bas Koster op 9 en 10.
Dáárvoor waren er wel bloemen bij de Nieuwelingen: Olav Wind reed in een lange sprint naar het zilver bij de Nieuwelingen. Jelle Boonstra en Nick Luijten reden nog in de top -10, waarbij vooral Jelle een beetje overvallen was door de bel. Olav was in ieder geval blij met de bloemen.

Bij de oudste Jeugd twee keer bloemen: Julian Vergouw opnieuw (nu 2e) en Pelle van der Putte (3e).
Volgende week zaterdag het laatste regiokampioenschap, bij Beverwijk op het glooiende parcours daar. Ook even aandacht voor een mooie wedstrijd op zondag 31 maart: de Omloop van Vlietlanden. Zie knwu.nl ; alle categorieën vanaf Nieuwelingen kunnen daar starten. Mooie training voor de “echte”wedstrijden.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑