Prijsjes pakken

Hoewel het aantal echte koersen nog wat achterblijft hebben veel Amstelleden toch gereden voor een “prijs”. Het was prachtig koersweer natuurlijk, terwijl het weekend zelfs nogal kort was (zomertijd!).De niet volledige samenvatting van het weekend

En de zomertijd is voor wielrenners altijd fijn: dan begint het seizoen ook door de week weer!
In de echte koersen werden er o.a. prijzen gepakt door Tyler Eyk (winnaar in Maasbracht), Michiel Mouris (2e in Tiel) en Owen Geleijn die 3e werd in Heeswijk Dinther. Details van deze koersen ontbreken.

Meer details zijn er wel van de koersen dichter bij huis: in Beverwijk was het laatste Voorjaarskampioenschap. Op het (vorig jaar) vernieuwde parcours nabij de Bazar. Nog altijd een afwisselend rondje. Een mooi groepje Amstelrenners was aanwezig in met name de oudste jeugdcategorieën. Bij de Jeugd cat 5/6 snelde Tyler Eyk naar het zilver en hetzelfde deed Jesse de Vries in cat 7. Hij bleef clubgenoten Viego Tijssen, Julian Vergouw en Pelle van der Putte nipt voor. Volgende keer samenwerken, misschien. Bij de Nieuwelingen was er een zege voor Nick Luijten. Nick won afgetekend het sprintje met clubgenoot Taco Keijzer op de 3e plaats. Ook bij de Dames scoorden de Amsteldames een eerste (Francien Looije) en derde (Lisanne Immerzeel) plaats.

Een aantal van deze mensen stond ook op zondag aan de start van de altijd zware Omloop van de Vlietlanden. Een ideale “klassieker”training. Want 100 km (voor de mannen) en 60 km (voor de vrouwen en Nieuwelingen) met veel wind bij Medemblik zijn altijd zwaar. In je groep blijven zitten, meedraaien en niet op het kantje komen. Bij de Nieuwelingen was het Mees van Duren die tweede werd. Hij moest het afleggen tegen een renner die toch iets slimmer wist aan te sluiten bij een andere groep. Jelle Boonstra werd 4e, Olav Wind 10e. Bij de Dames ook weer een hele trits AmstelDames. Zij moesten echter ook de zege aan een thuisrijdster uit Noord Holland laten.

Enzo Leijnse ging met de Nederlandse selectie van start in de Junioren editie van Gent Wevelgem. Mede door een lekke band deed Enzo niet mee om de bloemen. Hij werd 29e in een naar verluidt flink slagveld; zowel qua valpartijen als qua koers.

In Zeeuws Vlaanderen ging een groot peloton tot op het bot gemotiveerde Elite/Belofte-renners van start voor de eerste Topcompetitie wedstrijd, de Omloop van de Braakman. Wegens het onwel worden van een renner, die in zorgelijke toestand nar het ziekenhuis moest worden afgevoerd werd de wedstrijd begrijpelijkerwijze gestaakt. Voor veel renners evengoed een teleurstelling en een aantal (waaronder Teun Mouris, Victor Broex en KJK) trapten hun frustratie en overtollige energie dan maar weg in een (gedeeltelijke) terugtocht naar huis.

Masters vegen hun straatje schoon
In Limburg ten slotte namen de Masters elkaar traditioneel de maat. Als het goed berekend is, is het een inmiddels 25-jaar oude traditie. Begonnen met drie dagen in 1994, nu teruggebracht tot een jaarlijkse tweedaagse. En dan wordt er niet een beetje getoerd: het is telkens koers. Zaterdag de route door de Ardennen met “tests” op de Baraque en deze keer de Rosier en op zondag met moeie benen een GPAB. Dit keer op een nieuw parcours met twee keer Eyserbos, vier maal Fromberg en twee keer de beslissende Bronkweg. Het parcours werd gezamenlijk schoongemaakt en daar gingen ze. Met dit keer een nieuwe naam op de lange erelijst: Pierre Deen zette de kroon op zijn carrière door op de laatste beklimming van de  Bronkweg zijn concurrenten los te rijden en het gaatje tot op de streep vast te houden vóór medefavoriet Roel Gerritsen; maar die liet zich eigenlijk al op het vlakke kloppen: te ver van achteren, en dat is nooit goed. Een mooie traditie, waarvan een verslag nog volgt in de maandelijkse Nieuwsbrief.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑