1e rit PP-VJC: vrij baan voor de laagvliegers (update Jeugd)

De kop is er weer af: het eerste uurtje laagvliegen op de Peter Postbaan zit er weer op. Nadat de stofwolken waren opgetrokken was Enzo Leijnse de winnaar door de sprint van een kopgroep van zes te winnen.

Het had overigens nog wat voeten in de aarde voordat men kon rijden. In de dagen vooraf had een aannemer gemeend zijn schaftkeet dwars op het parcours neer te zetten en het Sportbedrijf Amstelveen trad ook niet al te kordaat op. Gelukkig onze Jeugdtrainers wel: het parcours was vrij van obstakels en er kon gekoerst worden.

Voor sommigen – met name Nieuwelingen – was het een eerste kennismaking met de Voorjaarscompetitie, en dan weet je meteen wat het is. En koers is het altijd aan de Startbaan: de perfecte training voor de criteriums. Deze keer was er weer vanaf de start een lint van ruim 30 deelnemers (w.o. toch weer enkele transponderlozen). Dat lint werd langzaam uitgerekt totdat het na een klein kwartiertje ergens brak en zeven man voorop lagen met de volgende voornamen: Enzo, Owen, Wessel, Niek, Daan, Victor en Niall. Het peloton spartelde nog even tegen o.a. Menno Broex en KJK waagden nog een sprong), maar dat was zinloos. Niall lit de kop gaan zodat zes man uiteindelijk wegliepen en de groep dubbelden. De jury had nog wat angst voor de duisternis en besloot de koers tot een uur (maar wel een snel uurtje) te beperken. De pelotonssprint werd gewonnen door Jip de Moor. In het peloton was ook nog een aantal verrassend sterke Nieuwelingen die daarmee aangenaam verrasten. Mees van Duren was op plaats 15 de sterkste Nieuweling. Voor wat het waard is: beste Master was Jan Buisman op 11.

Na het afsprinten van het peloton probeerde Victor het nog een keer, maar hij reed nog iets te voorzichtige bochten. Enzo was uiteindelijk de snelste voor Daan Hoeks, Victor en Owen Geleijn.

De standen, en uitslag van de Jeugd die ook goed was opgekomen: klik.
Uitslagen van de senioren staan hier: mylaps .

Volgende week rit twee: dan een kwartiertje langer laagvliegen.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑