VJC rit 2: nieuwe naam op de erelijst (update stand)

Op de wat frisse, maar niet al te winderige donderdagavond stond een groot aantal deelnemers aan de start van de 2e rit van de PP-VJC ’19. Niek Voogt was de verrassende winnaar. Niek wist in de laatste kilometers zijn medevluchters te verrassen en soleerde naar de zege.Na de zichtbaar enthousiaste Jeugd en het afsprinten daarvan, stonden bijna 40 renners te trappelen om rit 2 van de VJC 2019 te mogen rijden. Een mooie mix van Elite/Beloften, een elite groepje Junioren, Nieuwelingen en Amateurs en Masters luisterde naar de laatste instructies van de jury. In het peloton ook een aantal nieuwkomers waarvan de meesten de koers gewoon uitreden. Altijd even wennen, maar het zag er hoopgevend uit.
Een paar renners waren nog druk bezig met de laatste voorbereidingen in de kantine toen de koers begon. “Gingen ze zo maar weg, zónder mij!”. Tsja, en dan ben je dus te laat: de koers – en ook de VJC – wacht op niemand. Toch mochten die laatkomers nog meekoersen, maar uiteraard voor spek en bonen.

Menno Broex en Friso van Diemen gingen er uit het vertrek vandoor om een paar rondjes later gezelschap te krijgen van Niek Voogt, Enzo Leijnse, de gebroeders Geleijn en Wessel Mouris. Daarachter was het gatenkaas. Er ontstond nog wel een achtervolgend groepje met Daan Hoeks, Jip de Moor, de verrassende Nieuweling Nick Luijten dat ook nog wat hulp van anderen (laatkomers) kreeg. De 7 koplopers ringeloorden vrij snel het peloton na een klein half uur, terwijl het andere groepje minder economisch (want na ruim een uur achtervolgen) de aansluiting vond. Dat ze terugkwamen kwam ook met name doordat er een spervuur van demarrages was in de kopgroep (m.n. onder impuls van Enzo), en daardoor de vaart er een beetje uit was.
Bij het aangaan voor het drieronden klassement ging Jan “duikboot” Buisman iets te ongeconcentreerd door de bocht, waardoor hij een schuivertje maakte, maar gelukkig nam hij niemand mee in zijn val.
In de finale, na het afsprinten van het peloton (Ronald de Waal was de eerste Master van de dag), probeerde eerst Wessel weg te sluipen, maar met het bord op 3 verraste Niek met een solo de anderen. er werd gekeken en Niek wist met voorsprong op de ook nog gedemarreerde Menno de zege te behalen. Enzo reed nog een mooie sprint waarin hij Friso en Owen overstak.  Niet onbelangrijk: de dikste premie van de snelste ronde was voor Wessel.
Volgende week rit 3: de renners hebben er nu al zin in.

Klassement en uitslag Jeugd volgt nog.
Mylaps uitslag

Stand na de tweede rit: klik.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑