Koude weer deert Amstelrenners niet

Het koude wielerweekend (zaterdag viel er zelfs hier en daar natte sneeuw!) heeft de Amstelrenners niet weerhouden van koersen, en ook niet van winnen. Enzo Leijnse scoorde wéér een klassieke zege, dit keer solo in de Zuiderzeeronde, maar ook Tyler Eyk en Junior Roy Duijvesteijn mochten op het hoogste schavotje plaatsnemen.

Enzo kopieerde zo ’n beetje zijn zege van vorige week: opnieuw soleerde Enzo naar de zege. Met ruime voorsprong op de achtervolgers die langzamerhand moedeloos worden was de winst daar. In het eerste peloton zaten ook nog Tristan Geleijn ( 17e) en en Wessel Mouris (29e), terwijl Niek Voogt ook bij de uitrijders zat (2/3 haalde de finish niet. In de nog veel zwaardere editie van de Elite/Beloften Clubcompetitie Zuiderzeeronde (sneeuw, hagel) reed Daan Hoeks naar een keurige 30e plaats, terwijl Friso van Diemen iets te vroeg de douches op zocht.
Ook bij de Dames was er zaterdag een mooi resultaat: in de Omloop van het Munnikenland belandde Lieske Coumans maar net naast het podium: 4e.
Beloften Teun Mouris  en Victor Broex reden in zuid België de 2e wedstrijd van de U23 Beloftencompetitie; ze reden de koers uit zonder echt in het spel voor te komen. Maar daar wordt  aan gewerkt, schijnt. Misschien zien we ze donderdag weer in de VJC; toch een garantie voor succes.

In eigen land was er ook weer een aantal criteriums met verschillende mensen in de prijzen. Zo won Junior Roy Duijvesteijn de gecombineerde Amateurs/Junioren wedstrijd van Oud-Gastel. Owen Geleijn werd daar 9e. Op Amateurgebied was er in Lexmond een mooie 6e plaats voor Michael den Toom, en in de Omloop van Munnikenland een sterke 5e plaats voor Koen Warnier.

Jeugd strijdt weer om startplaatsen
Op Spaarnwoude mocht de Noordhollandse Jeugd weer aan haar sprintersbal beginnen. Eén van die sprinters is het nieuwe lid Tobias Kool. In cat 7 sprintte hij naar de tweede plaats en was daarmee de snelste van de Amstelrenners die 3e (Jesse de Vries), 5e (Julian Vergouw), 12e (Viego Tijssen), 15e (Pelle van der Putte) en 22e (Jeffrey Zwart) en 23e (Tristan Stoelinga) werden. In cat V was het wel een 1-2-tje met Tyler die MM deze keer weer aftroefde. Volgende week is de eerste Interclubwedstrijd voor de Jeugd.

Een en ander is niet compleet: de Redactie houdt zich aanbevolen voor verslagen in de redactie brievenbus: wtcdeamstel@yahoo.com

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑