Zware Ronde van Amstelveen met sterke winnaars

De 16e Nicooz Ronde van Amstelveen was vandaag onder koude en af en toe natte omstandigheden weer een memorabele editie. Maar renners en publiek genoten van mooie en attractieve koersen. De afsluitende koers van de Amateurs/Junioren leverde een fraaie zege op van thuisrijder Enzo Leijnse. Leijnse soleerde naar de zege.

Onze club had weer veel renners uit de eigen club aan de start en bij de Jeugd en in de afsluitende koers leverde dat zeges op. Het parcours is al selectief, maar de wind en enkele buien maakten dat de koersen nergens in pelotonssprints uitdraaiden.

De dag begon met een tweetal Jeugdcategorieën. In de oudste groep (13/14 jaar) was er een volledig Amstelpodium. Viego Tijssen was de snelste van een kopgroep 5 voor zijn clubgenoten Tristan Kool en Julian Vergouw. Jesse de Vries moest genoegen nemen met plek vier. Bij de 11/12 jarigen reed Michiel Mouris oppermachtig naar de zege. Mouris is de laatste weken niet te kloppen. Clubgenoot Ravi Heidstra werd 5e.
De uitslagen: klik hier .

Nieuwelingen vliegen erin
Na de jongste renners en talentjes was het de beurt aan de jongens van 15 en 16 jaar: de Nieuwelingen. In die categorie altijd vanuit het vertrek strijd en dat levert ook de nodige afvallers op. Helaas moesten Taco Keijzer, Maarten Holsbrink en Jan Boukema de rol lossen, maar Olav Wind, Maurits Kool, Mees van Duren, de sterke Jelle Boonstra en Nick Luijten zaten er goed en attent bij. Maurits kwam half koers ongelukkig ten val en moest de strijd met flinke schaafwonden staken.
In de laatste 10 ronden was er een fraaie solo van Noordhollander Quinten Hoogervorst die de eerste achtervolgers (met name Sietse Kool van Avanti)  op achterstand wist te zetten. Jelle Boonstra werkte nog hard, maar kon de achtervolging niet op gang krijgen. Hij en Nick Luijten reden na een sterke koers naar respectievelijk de 5e en 7e plaats. Mees van Duren werd 20e en Olav Wind 23e. Hoogervorst is daarmee de eerste leider en drager van de Leiderstrui in het Rechtstaete klassement.

Masters kunnen tegen een stootje
Vooral de Masters kregen serieuze hagelstenen op hun oude hoofden.  Tijdens hun wedstrijd gingen de hemelsluizen even goed open met hagel, regen en wind. Zoals voorspeld ontstond er al snel was er een kopgroep van vier met de grote favoriet: BBB en ook Roel Gerritsen. Clubgenoten Hermans en De Waal deden nog een poging om het gat te dichten, maar toen zat de koers op slot. Zeker toen BBB er solo vandoor ging en hij ook nog een serieuze combine-genoot in de kopgroep bleek te hebben. Roel deed zijn best maar kon toch niet meer dan 4e worden. In de achtergrond reden ook Auke Broex (7e) en Pierre Deen (9e) nog een top-10 klassering nadat zij een tweede groepje formeerden. Serge van der Putten zat daar eerst ook bij, maar kwam net te kort. Uiteindelijk 6 Amstelmasters in de top-20. Dat was goed, maar er mag wat te wensen overblijven.

Enzo komt even gas geven
Het slotstuk was voor de gecombineerde Amateurs/Junioren koers. Het parcours lag er nog nat bij waardoor het glad was in de bochten. Aan de kop van het peloton sleurde Enzo Leijnse van begin tot eind. Daardoor dunde de groep uit van een man of 65 tot uiteindelijk een kleine 20 man. In de laatste 20 kilometer was er uiteindelijk een kopgroep van 5 met de onvermoeibare Leijnse, Thijs Bon uit Delft, Almeerder Martin van Plateringen (al twee maal winnaar in Amstelveen), Amsterdammer Koen Polder en  heel knap Joris van Nieuwkerk. Joris was achteraan gestart en helemaal naar voren gereden. Er waren er weinig die hem dat nadeden. Misschien daardoor moest Joris in de finale lossen. Enzo trok nog eens door en reed onbedreigd naar de zege soleerde. Van Plateringen werd 2e en Polder 3e. In de top-20 nog Amstelrenners Sten Verzijl (9e), Wessel Mouris (14e), Mike Kes (15e), Tristan Geleijn (16e) en Joris van Nieuwkerk (17e).

Martin van Plateringen is als eerste Amateur de eerste leider en drager van de Leiderstrui in het Andantino klassement.

Met drie “thuis” overwinningen en vooral mooie koersen kon de organisatie terugkijken op een mooie wielerdag in de Westwijk. Over een kleine drie weken de volgende “etappe” in de Amstelrondes: de Omloop van Nes aan de Amstel. Geen Jeugd, maar wel Dames aan de start.
De Amateurs/Junioren en de Masters wedstrijden zitten inmiddels vol. Bij de Dames en Nieuwelingen is er nog plek: inschrijven dus!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑