KJK geeft het goede voorbeeld

Lekker koersweer op de Peter Postbaan deze donderdagavond: blote benen en blote armen…dat waren de renners al weer even ontwend. Geen wonder dat er weer ingevlogen werd.  Koos Jeroen Kers was uiteindelijk de sterkste van een uitgedunde eerste groep.

Er stond weer een gemotiveerde groep renners aan de start, met daaronder erg weinig Elite/Beloften renners. KJK die met zijn jonge gezin moet woekeren met zijn trainingstijden geeft echter steevast het goede voorbeeld binnen de WPGA: altijd knokken, de koersen uitrijden – ook als je schier kansloos bent – en weten dat je dit soort clubritjes gewoon nodig hebt. Koos liet het vanavond weer zien. Dat zouden meer Elite/Beloften moeten doen. De VJC is en blijft de beste koerstraining, zeker als het zo hard gaat als vanavond.

Goed, de koers dan. Na de eerste inleidende beschietingen trok Enzo Leijnse er met Koos op uit. In het peloton, dat langzaam een pelotonnetje werd, werd er niet georganiseerd achtervolgd. Echt stilvallen deed het ook niet. Met snokken bleven de twee vluchters in zicht. Pas na meer dan een half uur scheuren, vaak onder impuls van Jasper Ockeloen, werden de twee dan toch ingerekend. In de eerste groep ook de chiploze, maar sterk debuterende Tim Kok en uiteraard was ook Joris van Nieuwkerk weer opvallend actief. Koos ging er meteen weer vandoor nu met Joris, maar het tempo bleef hoog. Mede daardoor sneuvelden enkele erkende grote namen. Maar uiteindelijk was het een twaalftal dat nog aanspraak kon maken op de winst. KJK ging er in de laatste twee ronden vandoor en alleen de verrassende Master Roel Gerritsen wist nog net het achterwiel van Koos te bereiken. Maar meer dan dat was het ook niet, want zonder echt te sprinten was Koos de winnaar, vóór Roel, Enzo, Jasper, en de ook sterk koersende Ronald de Waal.

Enzo is uiteraard ruimschoots de leider in de competitie. Voor de senioren nog twee ritten: Dinsdag de Tijdrit en Donderdag de Finale met prijsuitreiking.

Info over de TT:

Dinsdag 14 mei (open) CK Tijdrijden

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑