Podium en koers Update

De afgelopen week schoot het er even bij in, maar de redactie heeft gezien dat Amstelrenners en -rensters zich weer op verschillende plekken in de kijker hebben gereden, of althans pogingen daartoe hebben gedaan.

Tijdrijden!
Het tijdrijders seizoen is zo ’n beetje begonnen. Niet alleen vanwege de aanstaande CK en DK Tijdrijden, maar ook vanwege de tijdritten in o.a. Denemarken en koersen als Axel. Maar de KNWU Tijdritcompetitie had ergens in het diepe Noorden haar eerste rit. Sten Verzijl wist de tijdrit bij de Junioren te winnen. Ook Riejanne Marlus liet haar tijdritbenen weer eens spreken: zij werd knap 3e in de tijdrit van de GP Elsy Jacobs ( Elsy wie?),een sterkbezette Luxemburgse rittenkoers. Dinsdag weer een tijdrij test. Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, staande mensen, lucht, boom, schoenen, buiten en natuur

Afzien in Mechelen
Op de Kleeberg van het Limburgse Mechelen is jaarlijks een van de mooiste klimkoersen. Na jaren van warm en soms heet weer was het zaterdag 4 mei voor het eerst weer eens bibberen en zelfs kwam er een natte sneeuw/hagelbui over die met name de Junioren teisterde. Michiel Mouris reed op zijn “Teun fiets” solo naar de zege. Tyler Eyk maakte er een mooie Amstelpodium van (2e). In cat 7 reed Viego Tijssen naar een mooie 4e plaats terwijl ook Jesse de Vries en Jeffrey Zwart goed eindigden. Owen Geleijn streed zich in de natte sneeuw naar het podium: 3e. Owen die zich dit jaar weer goed van voren laat zien, bleef over met de allersterksten, maar kwam nipt te kort in de eindsprint.

Een dag later revancheerde Tyler zich overigens: met overmacht won hij wel de  “Hel van Netersel” en incasseerde daarmee zijn zoveelste kassei.

WPGA-Elite/Beloften investeren over de grens
Niet altijd in beeld zijn de Elite en Beloften van WPGA. Ze zijn ook veel in het buitenland en rijden daar koersen op hoog en semi-professioneel niveau. Er werd gestreden in o.a. Duitsland (GP Frankfurt) door Teun Mouris, enkele koersen in Italië door Daan Hoeks, Engeland (Teun en Koos Jeroen Kers), maar ook in de Carpathian Couriers Race in Polen, Slowakije en Hongarije (Victor Broex) en het ook een beetje buitenlandse Limburg (Ton Dolmans trofee) door Friso van Diemen en KJK. Tot nu toe zonder echte successen, maar gestreden wordt er wel. Dat gaat zich nog uitbetalen in de komende weken.

Nieuwelingen en Junioren op de kant
Na een tweetal zeges van Enzo Leijnse in twee klassiekers is het met de voor sommigen drukke examenperiode even zoeken naar het vervolg van het seizoen. In de Flevo Tour werd er zonder de kopmannen als Enzo, Owen en ook Roy Duijvesteijn (Vredeskoers met het nationale team) gereden. Toch was er een mooie top-10 klassering in de waaierkoers bij uitstek: Tristan Geleijn tekende daarvoor. De strijder van de berm zit er gewoon bij en werd 10e. Wessel Mouris zat daar vlak achter op 15 en Jim Kes werd 17e. Bij de Nieuwelingen was er minder succes. Alle drie gestarte renners zaten in of achter valpartijen en Jelle, Nick en Olav stonden dan ook fysiek en mentaal gebutst aan de kant. Maar wielrennen is nou eenmaal omgaan met teleurstellingen, en de enige belangrijke koers….is de volgende. Volgende week weer twee klassiekers!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑