De strijd om de NK-startplekken bij de jeugd, een update.

Met nog één NK selectiewedstrijd te gaan, a.s. zondag bij ASC Olympia, maken we een voorlopige balans op in de strijd om de startplekken voor het NK-jeugd op zaterdag 15 juni in Ameide. Na Hoorn en Spaarnwoude was er afgelopen zaterdag een selectiewedstrijd bij BRC Kennemerland. Eindelijk een selectiewedstrijd op een écht selectief parcours vonden veel renners … en dat was het.

Max Baars (Cat.2) ging als eerste van start voor De Amstel. Voor Max leek er lange tijd een podiumplek in te zitten, misschien wel winst zelfs, want Max reed sterk in een kopgroep van drie, totdat hij problemen kreeg met zijn ketting. Desondanks toch nog als vierde gefinisht. Met zijn 3e, 5e en 4e plek tot nu toe is Max nog volop in de race voor een van de vier startplekken bij de jongens Cat.2.

Daarna reed Sabine Zwart bij Cat. 3. Sabine had een goede start maar zakte de laatste paar rondjes wat plekjes terug en eindigde als 4e meisje. Sabine is hiermee nu al verzekerd van een startplek op het NK.

Na de pauze was het de beurt aan de jongens van Cat. 5. Al na een paar rondjes ging Michiel Mouris in de aanval, hij kreeg alleen Tyler Eyk mee. Samen reden ze de hele koers voor het peloton uit. In een sprint-a-deux was Tyler Michiel nét te snel af (0,067 sec.). Dit was voor Tyler z’n derde overwinning en voor Michiel z’n derde tweede plek. Beiden hebben hiermee voldoende punten behaald het NK. Voor Ravi Heidstra was de tempoversnelling van Michiel funest, hij moest samen met een paar andere renners het peloton al vroeg in de wedstrijd laten gaan. Uiteindelijk schoof hij nog wel een paar plekjes op en werd keurig 12e. Fabio Valerio, wel aanwezig in Hoorn en Spaarnwoude, liet deze keer verstek gaan.

Bij Cat. 6 stonden Thijmen Drexhage en Tom Landa aan de start, beiden met de doelstelling om zich (zo lang mogelijk) in het peloton te handhaven. Tom kon het dankzij zijn training (Mont Ventoux) nog flink was rondjes bijbenen maar moest het peloton toch nog laten gaan. Voor Thijmen was het parcours met de klimmetjes en de wind te zwaar. Tom en Thijmen wél keurig uitgereden trouwens (25e en 26e plek). Zondag op Sloten de revanche om wél bij het peloton te blijven?

En tot slot Cat.7 met maar liefst zes Amstelrenners aan de start: Tobias Kool, Pelle v/d Putte, Tristan Stoelinga, Viego Tijssen, Julian Vergouw en Jeffrey Zwart. Ondanks de pogingen van o.a. Viego om te weg te rijden bleef hier tot de laatste ronde een grote groep renners bijeen, alleen Tristan kon het straffe tempo van het peloton niet bijsloffen helaas (22e). Jesse ging vol aan in de sprint en werd knap 2e, Viego nét naast het podium (4e) en ook Pelle nog net bij de eerste 10. Vlak daarachter Jeffrey (15e) en Tobias (17e). Voor Julian zat het niet mee helaas, hij zat in goede positie maar kwam kort voor de finish ten val. Met flinke schaafwonden en slechts 11 NK-punten (voor een 19e plek) keerde hij teleurgesteld huiswaarts. Jesse en Viego zijn al zeker van een NK-startplek maar Tobias, Julian en Pelle zitten in nog de gevarenzone. Kop op zondag jongens!

Omdat dus alleen de beste drie van de vier selectiewedstrijden meetellen gaat het er voor sommige Amstelrenners nog flink om spannen of ze naar het NK mogen. En hét sportleermoment van 2019 (n.a.v. een belangrijke wedstrijd van een niet nader te noemen Amsterdamse voetbalclub) is natuurlijk: reken je nooit te vroeg rijk en geef ook nooit voortijdig op, want pas als de laatste renner bij Olympia over de meet is wordt de definitieve balans opgemaakt!

Link naar de tussenstand na drie wedstrijden: https://www.facebook.com/593195870886653/posts/1024417424431160?s=1253850823&sfns=mo
Link naar de foto’s van Kennemerland: https://www.flickr.com/photos/brckennemerland/sets/72157708380400705

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑