Afzien langs het kanaal (update + stand in de VJC)

Het was weer zo’n avond dat het net niet lekker weer was voor een tijdrit: net te veel wind mee, en dus heel veel wind tegen. Dat was het lot van alle deelnemers aan de Tijdrit van Driemond. Maar de winnaars hebben daar geen boodschap aan: Enzo Leijnse en Rosan Koper zijn de nieuwe clubkampioenen.

Er stond een mooi koppel deelnemers onder de brug. 55 in totaal. Met de klokken van Jos Geijsel en goede hulp van een aantal mensen kon alles soepel verlopen.

Eerst al bij de Jeugd met 15 renners waarvan er verschillende hun PR aanscherpten. Snelste was Viego Tijssen (15.25) die Michiel Mouris 14 tellen voorbleef. Jesse de Vries reed in 15.59 de 3e tijd.

Daarna was het de beurt aan alle categorieën vanaf de Nieuwelingen. De snelste Amstel Nieuweling was Mees van Duren de in een keurige 28.04 de snelste was voor Jelle Boonstra (28,16) en Olav Wind (29.17). Maar de allersnelste Nieuweling was Avanti renner Youp de Vos in 27.48. Opgemerkt moet wel dat de Nieuwelingen dus zonder tijdritbeugel etcetera mogen rijden, en dat scheelt nogal.

Bij de Dames was de clubtitel voor Maud Rijnbeek die in een heel knappe 27.03 heel ruim de snelste was. Maud is al tweevoudig Nederlands kampioene en ook in de ABP ploeg heeft ze nog niet aan snelheid ingeboet. Rosan Koper, Femke Markus en Tessa Sandberg zaten elkaar dicht op de huid in resp. 28.20 – 23 – en 27. Ze werden daarmee de 2e, 3e en 4e Dame, maar wel op een ruime minuut van Maud.

Bijna parcoursrecord
Bij de mannen was het uitkijken naar Enzo Leijnse en of het parcours record eraan zou gaan. Maar Enzo had serieuze concurrentie van de 6e man op het WK Junioren in Innsbruck, Manuel Michielsen. Het scheelde maar drie seconden in het voordeel van Enzo: zijn 23.21 is wel goed voor de 2e tijd op de eeuwige tijdrit ranglijst. Een ranglijst waarin bovenin alleen maar tijdritspecialisten en Nederlands kampioenen staan. Tweede Amstelrenner was Friso van Diemen in 25.15 en de verrassend sterke Wessel Mouris deed het in 25.34. Wessel bleef daarmee zelfs Owen Geleijn en Victor Broex voor. Talent voor de toekomst! Speciale vermelding voor Master Caspar Hermans: hij was de snelste in een gelet op de weersomstandigheden prima 26.28.

De kampioenen krijgen tijdens de Clubkampioenschappen op 12 juni (mannen) en vrouwen (nnb) hun extra bos bloemen. De eer hebben ze al!

De uitgewerkte uitslagen en de standen in de VJC (donderdag de Finale van de senioren!) Hier de uitslag CK Tijdrijden Driemond 2019

Stand in de VJC: VJC 2019 stand Die heeft Enzo wel binnen. Donderdag bij de Senioren dus ook de prijsuitreikingen.

Kijken wat dit volgende week oplevert tijdens het DK Tijdrijden en/of in de komende  etappewedstrijden.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑