Masters gaan voor zesdaagse in Oostenrijk

Zes Amstelmasters zijn momenteel bezig met de zesdaagde Tour de Karinthien. Een korte update van hun activiteiten aan de Ossiacher See.

Je komt er misschien liever niet, maar voor koers wordt een uitzondering gemaakt. In het Oostenrijk van de rechtse FPO en de schandalen met Russische trollen, én de bloedtransfusies, bevindt zich momenteel een zestal Amstelmasters voor de zesdaagse Tour de Karinthien. Een zesdaagse cyclo met veel klimwerk en een zeer internationaal deelnemersveld. Van achter de Oeral zijn er Russen (ook hier), maar ook veel Italianen, Duitsers en ook Nederlanders. Gelet op de dopingonthullingen van de laatste tijd langzamerhand toch een beetje besmet wielergebied.
Maar goed, dat wisten de Masters nog niet toen ze inschreven. Wat veertigers Roel Gerritsen, Dolf Kloosterziel en vijftigers Caspar Hermans, Pierre Deen, Marcel Witte en Auke Broex wél wisten is dat ze vier lange bergetappes (95 km en meer), een tijdrit van 30 km en een klimrit van 43 km naar 1900 meter hoogte te verwerken krijgen.

Na de lange lange heenreis stonden ze een beetje gespannen zaterdagmorgen aan de start van de eerst rit in het dorpje Ossiach (aan de Ossiacher See op 500 meter hoogte). 120 km voor de wielen met drie serieuze cols (hoogste op 1370 m) en niet al te ver nog wat sneeuw op de toppen.

Het was meteen afzien waarbij met name Roel liet zien dat hij de man to beat is. Met een prachtige 29e plaats in het 400 mens grote veld was hij ook nog eens de derde Master en mocht hij naast een namaak Pantani het felbegeerde potje honing voor de 3e 40+ in ontvangst nemen. Ver daarachter streden de anderen hun strijd der strijden. Vooral Pierre liet zich weer goed zien: hij werd 79e (6e 50+) en in een groepje op meer dan vier minuten van Pierre vonden Dolf, Auke, Marcel en Caspar elkaar uiteindelijk om vanaf plek 89 binnen te rollen.

Einzelzeitfahren
Dag twee was de dag van de tijdrit: 29 km rond het meer met finish in Feldkirchen. Volledig afgezette wegen, maar als complicatie gold wel het startinterval van slechts 15 seconden. En wat gevreesd werd gebeurde ook: sommige “individuele” tijdritten ontaardden in ploegentijdritten en sommigen reden inderdaad een echte ITT. Hoe dan ook: het verdict van de TT was dat Caspar als 49e de beste Amstel was (en 6e 50+) en Roel als 51e de tweede man. Na dag twee staan de mannen er nog goed voor (vier 50-ers in de top 10 (50 starters) ) en Roel heeft zeker uitzicht op het podium. Daar gaat aan gewerkt worden, alhoewel enkele standaard reflexen nog uitgeschakeld moeten worden: vóór elkaar rijden en niet tegen elkaar…
Morgen gaat het verder met een rit over de Hochrindl (1620 m), maar een lange afdaling naar de streep. Wordt vervolgd.
Alle uitslagen zijn met enig zoeken te vinden op: https://tourdekaernten.at/teilnehmer/#startlist

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑