Wielerliefhebber, Amstelsupporter en oud-coureur Cor Backer overleden

Afgelopen vrijdag is in zijn eigen huis in Ouderkerk Cor Backer overleden. Cor werd 93 jaar. Voor velen een bekende wielersupporter.

Cor staat net deze maand in de Amstelrondeskrant met een mooi verhaal over de eerste Rondes van Ouderkerk. Rondes die hij zelf ooit won. Later was Cor ook mede-organisator van meerdere Rondes van Ouderkerk. Cor was ook altijd langs het parcours te vinden en hij had uiteraard zeer graag de Ronde van de Ronde Hoep van dit jaar nog willen meemaken.

Veel mensen kennen Cor uiteraard als supporter van verschillende generaties Mourissen. Zo stond hij Ben (een erkend tijdrijder) begin jaren ’90 bij, was hij later een fervent supporter van Jens Mouris op zijn weg naar en door de profrangen en de laatste jaren volgde hij ook de kleinere Mourissen (o.a. Teun, Wessel, Michiel) op de voet. Net als de Markusjes: eerst René en later de meiden; die werden ook

fanatiek gesteund, al dan niet met spandoek.

Cors zoon Dick schreef ooit een boek over het “sportleven” van Cor en Cor was tot op hoge leeftijd altijd aanwezig bij de NK’s en WK’s wielrennen over de hele wereld. Hij zal zeker gemist worden.

 

 

One thought on “Wielerliefhebber, Amstelsupporter en oud-coureur Cor Backer overleden

  1. Dank je wel voor de aandacht en warme woorden over mijn vader.
    a.s. Donderdag is om 11.00 uur de uitvaartmis in de Urbanus kerk, Rondehoep Oost in Ouderkerk a.d. Amstel en aansluitend wordt Cor bijgezet in het graf bij zijn vrouw Lenie. Aansluitend gelegenheid tot condoleren in restaurant De Voetangel, RondeHoep Oost te Ouderkerk a.d. Amstel. R.I.P. Kampioen.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑