Meer prestaties van het wielerweekend

De Nieuwelingen deden hun eerste ervaringen op in het Land van Bartje, en zullen later ongetwijfeld ook voorin gaan eindigen, maar er waren ook andere mannen die dit weekend (weer) in de voorste linies eindigden. Vooral de Junioren deden het goed in twee pittige klassiekers. Een korte update in telegramstijl.

Zo reed een aantal Junioren ook in Drenthe (Land van Bartje) en daar stond Sten Verzijl als 3e weer met bloemen te zwaaien. Op de 8e plaats eindigde Jim Kes. Ook Tristan Geleijn was nog bij de beperkte groep finishers: 32e. Een dag later was het koers in en om Steenbergen in een nieuwe klassieker. Opnieuw stond de sterke Sten Verzijl op het podium: 2e, terwijl Wessel Mouris daar heel dicht bij was: 4e. ook Tijmen van der Pijl stond op het eerste blad: 29e. De ploegleiding was tevreden.
De Nieuwelingen reden met een vijftal renners in Steenbergen. Jan Boukema, Maarten Holsbrink en Taco Keijzer deden ervaring op, maar het ging half koers toch echt nog te hard voor de mannen. Mees van Duren en Jelle Boonstra streden lang voorin mee, maar een lekke band (Mees) en een kleine val zonder erg voor Jelle maakte een eind aan hun aspiraties. Maar was een aantal Junioren van nu als Nieuweling niet ook al tevreden met een klassieker uitrijden. Dat komt heus nog wel.
Van het Elite en Amateurs/Masters front niet heel veel nieuws. Daan Hoeks mocht na een tripje Italië een goede 8e plaats bijschrijven in Kortenhoef, maar verder is het wachten op de eerste klappers. Vrijdag in Nes dan maar!

Jeugd wel vooraan
De Jeugd had zich in de personen van Tyler Eyk en Michiel Mouris ook gemeld in Steenbergen voor een heuse Jeugdomloop. Michiel was deze keer de snelste, vóór Tyler. Ze waren de sterksten in een kopgroep van vier.
De andere Jeugdrenners die nog puntjes nodig hadden voor het NK probeerden die te pakken op Sloten. Max Baars (4e), Tobias Kool (2e), Julian Vergouw (5e), Viego Tijssen (7e), Ravi Heidstra (6e), Fabio Valerio (8e) deden dat in verschillende categorieën in de top-10. Maar er waren veel andere renners en rensters aanwezig die allemaal hun koersen keurig uitreden. Een aantal van de Amstelrenners heeft zich geplaatst voor het NK in juni in Ameide, dat is zeker.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑