Drama in Karinthië: kopman uit koers

De Amstelmasters in de Tour de Kärnten hebben bewogen dagen achter de rug. Kopman Gerritsen is uit koers na een spectaculaire val. Nu moet de nieuwe kopman Deen de honneurs waarnemen. En dat is altijd een risico.

Maar dat  is dan wel een plek of veertig lager in het Algemeen Klassement. Hoewel Deen wel nog een (kleine) kans maakt op podium in de 50+: hij staat 5e.

Zijn hart stond stil, maar zijn Pontiac liep nog: Gerritsen miste in de mistige en wat nattige afdaling van de “Hochrindl” een bocht, dook over de vangrail en kwam een aantal meters lager terecht. Behalve een beschadigd ego mankeert hij lichamelijk niets, maar zijn fiets des te meer: de Isaac is rijp voor het carbon-kerkhof (zie onder). Een bezoek aan het plaatselijke hospitaal leverde geen schade op.  Gerritsen DNF, einde klassements ambities (hij stond top 30 en 3e 40+) maar mag nog wel starten en kan zijn ploeggenoten wellicht nog ergens mee helpen.

De twee etappes van de twee afgelopen dagen leverden wel wat verschuivingen in het klassement op. Renner Kloosterziel hervond zich en staat nu in de top 100 (91). Witte, Hermans en Broex draaien om elkaar heen, maar vandaag (dinsdag) had Witte zijn goede dag en sprong hij over Hermans en Broex naar plaats 10. Vooral de plek binnen de top 100 (98) is binnen de ambities. Ondertussen staat Deen er het beste voor: 67e. Maar het is gedoe in  de marge: op kop staat een Pantani look a like (wel 40+), terwijl Johnny Hoogerland de koers vandaag won.
Ondertussen is het weer iets beter dan verwacht: gisteren droog, maar mistig op de bergtoppen. Vandaag regen voor de start, maar verder droog. De voortekenen zijn verder gunstig. Wordt vervolgd.
Schokkende beelden:

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑